- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dan odluke za Srbiju – koga želimo, a koga baš i ne?

© Foto : FSSDragan Stojković Piksi pred utakmicu sa Portugalijom
Dragan Stojković Piksi pred utakmicu sa Portugalijom - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Sat otkucava do žreba za Svetsko prvenstvo, trenutno najvećeg sportskog događaja u kojem će Srbija dobiti rivale u Kataru. Na koga želimo da idemo, a koga bismo najradije izbegli, analizira Sputnjik.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Srbija se na Mundijal plasirala posle epske noći u Lisabonu i gola Aleksandra Mitrovića u poslednjim minutima, pa već od tada traje zagrejanost za spektaklom u Kataru.
Analize potencijalnih protivnika počele su pre nego što su oni uopšte bili poznati, a na bazi čuvenog „loženja“ Svetsko prvenstvo smo već osvojili...
Realnost je, nažalost, nešto drugačija, pa će Orlovi morati prvo kroz grupnu fazu, čiji sastav će saznati 1. aprila od 18 časova (uz uživo prenos na Sputnjiku).

Prvi šešir

Što se najjačih rivala tiče, tu je Srbiji manje-više svejedno što se tiče sedam od osam ekipa, jer njih čine Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija i Portugalija.
Koju god reprezentaciju od navedenih izabranici Dragana Stojkovića izvukli, biće autsajderi i za trijumf i iznenađenje trebaće im, blago rečeno, više od igre.
Situacije se zahuktava kada dođemo do osmog člana prvog šešira, domaćina šampionata Katara.
Katar po svom kvalitetu ne zaslužuje ni četvrti šešir, s obzirom da se na SP plasirao jer je domaćin, što mu je prvo učešće u istoriji.
Svima je kristalno jasno da će ekipe koje izvuku Katar iz prvog šešira moći odmah da krenu da slave, jer, uprkos tome što domaćini često znaju da dobiju vetar u leđa na Mundijalu i sličnim manifestacijama, Katar čak nije ni ekipa koju to može da učini dovoljno opasnim rivalom za iole ozbiljne selekcije kakva je, možemo da zaključimo, reprezentacija Srbije.

Drugi šešir

Ono što je kristalno jasno posle jednog pogleda na drugi šešir je to da Srbija, ali i svaka druga reprezentacija, želi da izbegne Nemačku.
Panceri jesu u nešto lošijem ritmu u poslednjih nekoliko godina, ali i dalje predstavljaju ekipu sa kojom niko ne želi da se susretne, pogotovo kada ulazi u grupu iz drugog šešira.
Tu su, naravno, Holandija, Danska, Hrvatska i Švajcarska koje su pokazale da mogu da pobede praktično bilo koga kada im je dan, a Piksi je to dobro video u prijateljskom meču u Kopenhagenu kada njegovi puleni nisu imali nikakvu šansu.
Gledajući bez mnogo razmišljanja, Meksiko, Urugvaj i Sjedinjene Američke Države deluju kao primamljiviji rivali, ali je jasno kao dan da bi sve te ekipe bile favoriti protiv Srbije u direktnom duelu – zbog toga su i u drugom šeširu, a Orlovi u trećem.
Ipak, naša reprezentacija sa svim timovima iz drugog šešira može da igra, pa samim tim i da ih pobedi, pogotovo ako u Kataru bude ona Srbija koju smo gledali češće nego što nismo od dolaska pete Zvezdine zvezde na selektorsku poziciju.

Četvrti šešir

U trećem šeširu se nalazi Srbija, tako da, jelte, iz tog dela ne možemo nikoga da izvučemo, pa prelazimo na četvrti šešir, de su rivali „privlačniji“ nego u drugom, ali su daleko od nivoa za potcenjivanje.
Srbija je kroz istoriju često znala da se „opeče“ i protiv rivala nižeg ranga, pa se svi dobro sećamo poraza od Gane i Australije na SP 2010. u Južnoj Africi, kada je, podsetimo, pobeđena tada izuzetno jaka Nemačka.
Australija i Gana mogu ponovo da nam budu rivali, gde bi postojao i motiv osvete, ali bi bilo bolje da se izvuče, na primer, Saudijska Arabija, ili eventualno Kostarika ili Novi Zeland (još nije poznato ko).
Najveći problem najverovatnije napraviće to ukoliko nakon završenog baraža u našu grupu upadne neki od potencijalnih evropskih rivala – Ukrajina (koja je dosta kvalitetna), Škotska (protiv koje ne znamo da igramo) ili Vels (koji je takođe solidno kvalitetan).
Sputnjik je, inače, kompjuterskim putem simulirao potencijalnu grupu Srbije na Mundijalu...
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
SPORT
Sputnjik simulirao grupu Srbije na Mundijalu: Lukaku, Suares... da li bismo prošli?
Veliki vatorment iznad stadina Lužniki posle dodele medalja. - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
SPORT
Mundijal: Iran može da odahne, Italija ostala bez poslednje nade /video/
Granit Džaka i Đerdan Šaćiri - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
SPORT
Hrvati ne žele, a Švajcarci se mole da izbegnu Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala