- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peking: Zapad je trebalo da rasformira NATO

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaBataljon NATO
Bataljon NATO - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Zapadne zemlje trebalo je da rasformiraju Severnoatlantski savez posle raspada SSSR-a, izjavio je portparol Ministarstva inostranih poslova Kine Džao Liđijan.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Kao proizvod hladnog rata, NATO je trebalo da bude rasformiran nakon raspada SSSR-a“, rekao je on.

Portparol Ministarstva inostranih poslova Kine je naveo i da se Kina pridržava nezavisne pozicije po pitanju ukrajinske krize. On je na ovaj način komentarisao saopštenje o planiranim pritiscima političara Evropske unije na Kinu tokom predstojećeg samita Evropska unija-Kina.
„Što se tiče Ukrajine, Kina se pridržava nezavisne mirne spoljne politike i donosi sopstvene odluke“, rekao je diplomata.
Predsednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen je pred virtuelni samit sa Kinom izjavila da će bilo kakva podrška Pekinga Rusiji tokom specijalne ruske vojne operacije u Ukrajini naneti ozbiljnu štetu reputaciji Kine u Evropi.
Lideri Evropske unije i Kine će danas održati samit u formatu video konferencije, na kome će glavna tema biti situacija u Ukrajini. Na samitu će učestvovati šef Evropskog saveta Šarl Mišel, predsednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik Kine Si Đinping i premijer Kine Li Kećijang.

Sankcije ne rešavaju probleme, već stvaraju nove

Kina istupa protiv jednostranih sankcija jer one ne mogu da reše probleme, već samo stvaraju nove, izjavio je portparol Ministarstva inostranih poslova Kine komentarišući sankcione rizike za kineske tehnološke kompanije.
On je naveo da se „za sada nije upoznao“ sa određenim medijskim objavama, ali je podvukao da je Kina protiv jednostranih sankcija koje nisu zasnovane na međunarodnom pravu i koje upliću i treće zemlje.
„Više puta smo govorili da sankcije, kao i rat, ne rešavaju probleme, već stvaraju nove“, rekao je diplomata.
On je posavetovao političarima SAD da se oslobode „loše navike“ da prete sankcijama po raznim pitanjima i da učine nešto konkretno kako bi se rešila kriza u Ukrajini.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
RUSIJA
Zaharova: Zapad ne može da zastraši Kinu - slabo zna njenu istoriju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala