„Moj život kao Rolingston“: Šest decenija velikog benda

© Foto : Brajan RašićRolingstonsi
Rolingstonsi - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
Pratite nas
Šest decenija „Rolingstonsa“, po mišljenju mnogih, najdugovečnijeg rokenrol sastava pop kulture, biće obeležen serijom dokumentarnih filmova „Moj život kao Rolingston“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Serijal će sadržati nekoliko epizoda koje će biti posvečene svakom članu slavnih „Stonsa“ uključujući i pokojnog Čarlija Votsa.
Čarli Vots na koncertu u Riju na kojem se 2006. godine okupilo više od dva miliona poštovalaca rokenrola. - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2021
Ima li „Stounsa“ bez Čarlija Votsa – odlazak bubnjara koji je bio kičma legendardnog benda
Bi-bi-Si koji stoji iza ovog projekta navodi da će u ovom dokumentarnom serijalu biti korišćeni do sada „neviđeni snimci i ekskluzivne priče Mika Džegera, Kita Ričardsa, Ronija Vuda“ koje će biti obogaćene novijim intervjuima i nastupima. O Votsu će govoriti drugi umetnici, kolege i prijatelji, a kao sagovornici u filmovima pojaviće se, između ostalog, Rod Stjuart, Tina Tarner i Sleš.
„Stonsi“ će ovog leta, prvi put posle smrti bubnjara Čarlija Votsa, organizovati turneju po Evropi i Velikoj Britaniji i tako obeležiti 60 godina postojanja benda, a najavili su i novi album.
„Imamo mnogo stvari Čarlija Votsa još uvek u rezervi“, rekao je Ričards.
„Bili smo na pola puta od snimanja albuma kada je umro… Naravno, ako želimo da nastavimo sa snimanjem, trebaće nam bubnjevi, a to će biti Stiv Džordan.“
Grupa „Rolingstonsi“ osnovana je 1962. godine, a prvi nastup, pod ovim imenom, imali su 12. jula u londonskom klubu Marki. Njihovi prvi snimci su bili obrade Čaka Berija, Boa Didlija, Madija Votersa i Larija Vilijamsa. Po popularnosti odmah iza „Bitlsa“, „Stonsi“ su imali imidž pobunjenika i „loših momaka“, koji im je pomogao u preobražaju od energične i moderne bluz grupe do jednog od najvećih i najuticajnijih rok grupa na svetu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala