- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Velika promena u prodaji polovnih automobila u Srbiji

Polovni automobili - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
Pratite nas
Poreska uprava saopštila je da od danas građani mogu preko portala „Plati“ sami da obračunaju i elektronski plate porez na prenos apsolutnih prava pri kupovini polovnih motornih vozila i motocikala.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Na internet stranici Uprave navodi se da je ukoliko se vozilo kupuje od drugog fizičkog lica procedura svedena u četiri jednostavna koraka.
Posle unosa ličnih i podataka iz saobraćajne dozvole kupac dobija iznos poreza.
Uplatu može odmah izvršiti na portalu putem kartice, ili posle generisanja uplatnicu za plaćanje e-bankingom odnosno skeniranjem kju-ar koda. Takođe uplatnicu je moguće odštampati pa obavezu izmiriti na šalteru pošte ili banke.
Nova usluga omogućena je izmenama Zakona o porezima na imovinu kojima je ukinut dolazak kupca u Poresku upravu kako bi pribavili rešenje o visini poreza.
Za plaćanje poreza nije potrebno registrovati se na Portalu eUprava, već je dovoljno samo uneti podatke kao što su JMBG, adresa i tri podatka sa saobraćajne dozvole.
Građani koji još nisu počeli da koriste elektronske usluge i portal „Plati“, popunjene uplatnice mogu da dobiju na šalterima MUP-a, Poreske uprave i Pošte.
Poreska uprava će i dalje porez na prenos apsolutnih prava na polovnim motornim vozilima između pravnih lica, odnosno između pravnog i fizičkog lica, kao i porez na nasleđe i poklon utvrđivati rešenjem.
Oslobađanje poreza na prenos za auto-škole, taksi prevoznike, rent-a-kar vozila i vozila hitne pomoći, utvrđivaće Poreska uprava rešenjem na isti način kao i do sada, preneo je Tanjug.
polovnjaci - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2022
EKONOMIJA
Cene „polovnjaka“ rastu, ali kraj poskupljenjima se ne nazire: Šta nas čeka 2022. i 2023. godine
Automobili  - Sputnik Srbija, 1920, 13.02.2022
EKONOMIJA
Stanje haosa: Kupci čekaju nove automobile mesecima — u Srbiji skaču cene polovnjaka
Tehnički pregled - Sputnik Srbija, 1920, 02.01.2022
EKONOMIJA
Novi propisi: Za koja vozila se sada plaća manji porez prilikom registracije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala