- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Turski ministar: Uskoro moguć susret Lavrova i Kulebe

© Sputnik / Nina Zotina / Uđi u bazu fotografijaTurski ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu na zasedanju Saveta ministara spoljnih poslova zemalja-članica Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju u Sočiju.
Turski ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu na zasedanju Saveta ministara spoljnih poslova zemalja-članica Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju u Sočiju. - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
Pratite nas
Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je da je novi susret ministara spoljnih poslova Rusije i Ukrajine, Sergeja Lavrova i Dmitrija Kulebe, moguć u naredne dve nedelje.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana

„Sudeći po tome kakve smo razgovore imali ‘u prolazu’tokom pregovora delegacija dve zemlje u Istanbulu i sudeći po našim razgovorima sa dvema stranama, taj susret moguć je u naredne dve nedelje“, rekao je Čavušoglu za TV „Haber“.

On je dodao da je juče telefonom razgovarao sa Lavrovom i Kulebom o tome.
„Radimo na organizaciji susreta ministara spoljnih poslova Rusije i Ukrajine. Juče sam o tome razgovarao sa Lavrovom i Kulebom“, naveo je turski ministar.
Ministri su 10. marta razgovarali u Antaliji.
Podsetimo pre dva dana su u Istanbulu održani pregovori delegacija dve zemlje.
Kako je rekao šef ruske delegacije, Ukrajina je u suštini prihvatila principijelne zahteve Rusije.
"Juče su kijevske vlasti prvi put u poslednjih nekoliko goda izrazile spremnost da se dogovore sa Rusijom. Oni su nam predali napisane na papiru principe potencijalnog budućeg sporazuma koji predviđa: odustajanje od stupanja u NATO, neblokovski status Ukrajine, odustajanje od nuklearnog oružja i drugog oružja masovnog uništenja", saopštio je on.
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2022
RUSIJA
Lavrov: Demilitarizaciju Ukrajine sprovešćemo do kraja, dogovor o prekidu vatre nije ni bio u planu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala