- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Tri scenarija: SZO objavila ažurirani plan o koroni

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaKovid bolnica u Moskvi
Kovid bolnica u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
Pratite nas
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) objavila je ažurirani plan o kovidu-19, navodeći tri moguća scenarija razvoja pandemije do kraja ove godine, a njen direktor veruje da je najverovatniji onaj da će se ozbiljnost te bolesti vremenom smanjivati.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Na osnovu onoga što sada znamo, najverovatniji scenario je da će virus koji uzrokuje kovid-19 nastaviti da se razvija, ali će se ozbiljnost bolesti koju izaziva smanjiti vremenom zbog porasta imuniteta dobijenog vakcinacijom i prebolevanjem“, rekao je direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus, prenosi Rojters.
Ažurirani Plan strateške pripreme, spremnosti i odgovora iznosi strateška prilagođavanja koje bi svaka zemlja trebalo da preduzme radi sprečavanja širenja virusa korona, smanjivanja uticaja kovida i završetka globalnog vanrednog stanja.
Ipak, šef SZO je upozorio da bi se povremeni uzleti broja slučajeva i smrtnih ishoda mogli dogoditi kada imunitet padne, što bi moglo da zahteva periodične bustere za osetljivo stanovništvo.
Govoreći o drugom i trećem scenariju, Tedros je rekao da će se ili pojavljivati manje ozbiljne varijante pa busteri i nova vakcina neće biti potrebna, ili će se pojaviti virulentnija varijanta pa zaštita od ranije vakcinacije ili infekcije neće biti dovoljna.
Ovo je treći Plan strateške pripreme, spremnosti i odgovora SZO i Tedros veruje da će biti i poslednji. Prvi plan objavljen je u februaru 2020. na samom početku pandemije, preneo je Tanjug.
Testiranje u gradu Guangdžou - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
SVET
Omikron izmiče kontroli u Kini, predviđa se puno mrtvih /foto/
Kontejneri u šangajskoj luci - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
EKONOMIJA
Zaključavanje Šangaja: Svetska trgovina i transport ponovo na ozbiljnom ispitu
Proizvodnja leka protiv virusa korona  za lečenje kovida 19 - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
RUSIJA
Rusija registrovala novi preparat protiv kovida „Lagevrio“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala