- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Države G7 neće plaćati gas u rubljama

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaCeremoniя puska gaza po slučaю zaveršeniя stroitelьstva gazoprovoda-otvoda v Kazani
Ceremoniя puska gaza po slučaю zaveršeniя stroitelьstva gazoprovoda-otvoda v Kazani - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
Pratite nas
Francuska neće prihvatiti zahtev Rusije da gas plaća u rubljama, izjavio je francuski ministar ekonomije i finansija Bruno Le Mer.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

"Želim da podsetim na saopštenje G7. Nećemo prihvatiti zahteve da se gas plaća u drugoj valuti. To nije predviđeno ugovorima. Ugovori su ugovori i oni treba da se strogo poštuju", izjavio je ministar na konferenciji za štampu sa nemačkim kolegom Robertom Habekom u Berlinu.
Nemački ministar je, sa svoje strane, saopštio da je Berlin dobro pripremljen za odluku Rusije i "neće dozvoliti ucene".
"Dobro smo pripremljeni za sve što govori Putin. Važno je da ne damo signal da dozvoljavamo da nas Putin ucenjuje. Šta će ruska strana da radi sa novcem (koji oni uplaćuju ruskoj banci za gas u evrima), dok bankama ne budu uvedene sankcije, njihova je stvar", izjavio je Habek.
On je dodao da nije upoznat sa ukazom predsednika Rusije o prelasku ugovora na rubljama.
I nemački kancelar Olaf Šolc je saopštio na brifingu u Berlinu da će Nemačka nastaviti da plaća gas, nekad u dolarima, ali uglavnom u evrima.
Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ranije ukaz o trgovini gasom sa "neprijateljskim državama". Kako bi kupili ruski prirodni gas, treba da otvore račune u rubljama u ruskim bankama. Upravo sa tih računa će se vršiti plaćanje gasa koji se bude isporučivao od sutra, 1. aprila ove godine.
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
RUSIJA
Ne bavimo se dobrotvornim radom: Gas će se plaćati u rubljama, inače će ugovori biti raskinuti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala