- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Brisel na „crnoj listi“: Rusija zabranila ulazak u zemlju rukovodstvu EU

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
Pratite nas
Rusija je unela na „crnu listu“ najviše rukovodstvo Evropske unije, što je odgovor na antiruske sankcije, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
„Kao odgovor na masovne jednostrane sankcije EU, u skladu sa glavnim principom u međunarodnom pravu, principom reciprociteta, ruska strana je značajno proširila spisak predstavnika zemalja-članica EU i evropskih struktura kojima se zabranjuje ulazak na teritoriju naše zemlje“, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.
Ograničenjima podleže najviše rukovodstvo Evropske unije, uključujući pojedine evropske komesare i načelnike vojnih struktura EU, kao i većina poslanika Evropskog parlamenta koji promovišu antirusku politiku, precizira ruska strana.
Na ruskoj „crnoj listi“ našli su se visoki zvaničnici, uključujući predstavnike vlada i parlamenata pojedinih članica EU, kao i javne ličnosti i medijski radnici koji su lično odgovorni za promociju nezakonitih antiruskih sankcija, podsticanje rusofobičnih raspoloženja, ugnjetavanje prava i sloboda stanovništva koje govori ruskim jezikom.
„Potvrđujemo da će na bilo kakve neprijateljske akcije od strane EU i njenih zemalja-članica i ubuduće neizbežno uslediti oštar odgovor“, precizirano je u saopštenju ruske strane.
Moskva je uputila usmenu notu stalnom predstavništvu EU u Moskvi sa informacijama o personalnim sankcijama protiv Evropske unije.
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
RUSIJA
Lavrov: Nema izolacije Rusije, o njoj pričaju oni koji se mentalno mire sa Zapadnom diktaturom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala