- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Nema izolacije Rusije, o njoj pričaju oni koji se mentalno mire sa Zapadnom diktaturom

© Sputnik / Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
Pratite nas
Nema izolacije Rusije, o njoj govore oni koji su se mentalno pomirili s diktaturom Zapada, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Imamo ogroman broj partnera, u azijsko-pacifičkom regionu, u Latinskoj Americi, imamo dobre odnose s nizom međunarodnih organizacija. I naravno, u strateški najvažnijem regionu, a imam u vidu Evroaziju, formirane su i uspešno rade uz učešće Rusije organizacije poput Šangajske organizacije za saradnju. Sa Kinom imamo najbolju saradnju u istoriji, razvijamo saradnju s Indijom, zemljama Latinske Amerike“, rekao je Lavrov u intervjuu za srpske medije.
Zapad pokušava da vrši izolaciju Ruske Federacije time što predočava aritmetičke rezultate glasanja u UN, kaže Lavrov.
„Znamo kakvim su ucenama izložene te zemlje. Za nas to znači samo jedno, da se SAD same plaše izolacije. Ako su već toliko uverene u svoje vrednosti, onda neka svoje pozicije iznesu i puste druge zemlje da naprave svoj izbor. Neka biraju slobodno, bez ikakvog pritiska. Ako pogledamo kako funkcioniše savremeni Zapad i kako su SAD pokorile čitavu Evropu, videćemo da rukovode ne samo NATO i EU koristeći njegovu infrastrukturu u interesu jačanja vojno-političkih pozicija SAD. Ako vidimo kako se ponaša taj savez NATO i EU prema drugim državama, to je čista autokratija“, navodi Lavrov.
Kada su u pitanju zapadne sankcije Rusiji, Lavrov kaže da će „uvek biti nađen povod jer je cilj da se obuzdava Rusija na strateškom planu“.
„Jedino što je zapanjujuće u ovoj etapi to je eksplozija pećinske rusofobije koju lideri zapadnih država aktivno podstiču“, dodaje ruski ministar spoljnih poslova.
Kako kaže, pokušaj da se uguše druge civilizacije je ćorsokak
„U životu postoje važnije stvari i njima se rukovodi ogroman broj zemalja i civilizacija na planeti: treba poštovati jedan drugog, a ne nametati svima svoje pseudovrednosti. Pokušaj da se uguše druge civilizacije je ćorsokak, ta orijentacija je osuđena na propast“, kaže Lavrov.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala