- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Apsurdne optužbe Kijeva: Svoje mine u Crnom moru pripisuju ruskoj vojsci

CC BY-SA 2.0 / Flickr / Mass Communication Specialist 3r / Američki razarač "Ros" na Crnom moru
Američki razarač Ros na Crnom moru - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2022
Pratite nas
Načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev nazvao je apsurdnom i drskom izjavu ukrajinskog Ministarstva odbrane o tome da otkrivene mine u Crnom moru nisu ukrajinske već ruske.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U izjavi Ministarstva inostranih poslova Ukrajine je ukazano da su mine koje su otkrivene u moreuzu Bosfor i pored rumunske obale, navodno, bile ruske mine koje su se koristile kao ‘nekontrolisana plutajuća municija’. To je nekompetentna, apsurdna izjava koja zadivljuje svojom drskošću i glupošću“, rekao je Mizincev.

Prema njegovim rečima, ruski eksperti su identifikovali pronađene mine i naveli da su to mine „Izdelije 730“ koje u svom naoružanju ima samo ukrajinska mornarica. Mizincev je saopštio da Ruska flota te mine ne koristi još od 2016. godine.

„Ukrajinske vlasti u pokušaju da izbegnu odgovornosti za stvaranje opasnosti u Crnom moru cinično pokušavaju da za to okrive Rusiju“, izjavio je general.

On je istakao da Oružane snage Rusije tokom specijalne vojne operacije strogo sprovode mere u cilju obezbeđivanje civilne plovidbe u Crnom, Azovskom i Sredozemnom moru, ne koriste i neće koristiti pomorsko minsko oružje. Mizincev je dodao i da Rusija svakoga dana otvara humanitarne koridore za izlazak stranih brodova iz ukrajinskih luka na otvoreno more.
Britanski razarač u Crnom moru - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
RUSIJA
Rusija: Plutajuće ukrajinske mine do Rumunije stižu za četiri dana, do Bugarske za deset
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala