- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rjabkov o plaćanju gasa u rubljama: Rusija štiti svoje interese od cunamija sankcija

© Sputnik / Ilja PitalevGas
Gas - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Rusija ne krši ugovore time što prelazi na mehanizam plaćanja ruskog gasa u rubljama, nego štiti svoje interese u kontekstu neviđenog sankcionog pritiska, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov za televiziju „RT“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Nadam se da će ljudi u EU i u drugim zemljama doneti ispravne odluke. Imam u vidu to da mi ne menjamo ugovore, nego štitimo svoje interese od cunamija, talasa potpuno neodgovornih sankcija koje su jednostavno uzdrmale temelje međunarodne trgovine i međunarodnog sistema", rekao je Rjabkov.
On je podsetio da je Rusija uvek bila pouzdan snabdevač za sve, te da namerava to da čini i ubuduće, ali da njeni zahtevi i interesi moraju da se poštuju.
Rjabkov je izrazio nadu da će se zapadne zemlje predomisliti i da će iskoristiti preostalo vreme za pronalaženje kompromisnog rešenja za izlazak iz nastale situacije.
„Nadam se da se nećemo suočiti sa nastavkom užasnog ekonomskog rata. Pozivam sve koji danas mogu da donose odluke u Evropi da se vode zdravim razumom“, poručio je Rjabkov.
Predsednik Rusije Vladimir Putin 23. marta je doneo odluku da neprijateljske zemlje ubuduće gas plaćaju u rubljama. On je naložio Centralnoj banci, kompaniji „Gasprom“ i Vladi da organizuju transfer plaćanja za gas u rubljama za Evropsku uniju i ostale zemlje koje su uvele sankcije Rusiji. Putin je istakao da će Rusija nastaviti da isporučuje gas u količinama i po cenama prema postojećim ugovorima.
Ruske rublje - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
RUSIJA
Kremlj: Plaćanje gasa u rubljama neće početi 31. marta, to je proces koji zahteva vreme
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala