- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin ograničio kupovinu stranih softvera za kritičnu informacionu infrastrukturu

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin potpisuje ukaz o priznavanju nezavisnosti DNR i LNR
Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisuje ukaz o priznavanju nezavisnosti DNR i LNR - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim se zabranjuje državnim organima da kupuju strane softvere za ključnu infrastrukturu bez saglasnosti nadležnih Ministarstava.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dokument je objavljen na zvaničnom portalu za pravne informacije, a zabrana stupa na snagu 31. marta.

„Nije dozvoljena kupovina stranih softvera za upotrebu na značajnim objektima vitalne infrastrukture Ruske Federacije“, navodi se u ukazu.

U slučaju da nije moguć rad bez takvog softvera i odgovarajućih usluga, kupovina mora biti usaglašena sa ovlašćenim organom.
Pored toga, od 1. januara 2025. godine državni organi će u potpunosti zabraniti korišćenje inostranih softvera na značajnim objektima vitalne infrastrukture.
Zapad je, nakon početka specijalne ruske vojne operacije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine, uveo nove sankcije koje su usmerene pre svega protiv bankarskog sektora i isporuka visokotehnoloških proizvoda.
Rusija je u takvim uslovima preduzela mere među kojima je i podrška kompanijama iz IT sektora. Između ostalog, u naredne dve godine neće biti poreza na prihode, a mladim stručnjacima će biti odložen poziv za služenje vojnog roka.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
RUSIJA
Putin na vezi sa Šolcom i premijerom Italije: Objasnio kako će se plaćati gas u rubljama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala