- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ministarstvo odbrane Rusije: Ukrajinski ekstremisti drže kao taoce više od četiri miliona ljudi

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaUkrajinska vojska u Donbasu
Ukrajinska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Ukrajinski ekstremisti i dalje drže kao živi štit više od četiri i po miliona civila, saopštio je načelnik Nacionalnog Centra za upravljanje odbranom Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Ukrajinski ekstremisti nastavljaju da drže više od četiri i po miliona civila kao ‘živi štit’ u Kijevu, Harkovu, Černigovu, Sumahi, Marijupolju i u više od dvadeset velikih naselja, kao i 6.476 građana iz 19 inostranih država“, rekao je general.
On je dodao da je u ukrajinskim lukama blokirano više od 60 stranih brodova i da je zvanični Kijev u svojim unutrašnjim vodama i na moru stvorio pretnju od granatiranja i veliku opasnost od mina koje ne dozvoljavaju brodovima da bezbedno izađu na otvoreno more.
Mizincev je pojasnio da Oružane snage Rusije svakoga dana od 07:00 do 18:00 sati po srednjeevropskom vremenu otvaraju humanitarne koridore u jugozapadnom pravcu od teritorijalnog mora Ukrajine. Dužina koridora iznosi 80 morskih milja, a širina tri morske milje. Međutim, ukrajinska strana, kao i ranije, ne pokazuje spremnost da osigura bezbedan izlaz stranih brodova.
„Još jednom pozivamo Međunarodnu pomorsku organizaciju i rukovodstvo brodovlasničkih kompanija da utiču na zvanični Kijev da preduzme mere za deblokiranje i osiguranje bezbednog izlaska stranih brodova iz ukrajinskih luka“, izjavio je Mizincev.
On je takođe dodao da i dalje postoji opasnost od ukrajinskih plutajućih mina duž obala država koje se nalaze na Crnom moru.
Zarobljeni pripadnici Nacionalne garde Ukrajine  - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
RUSIJA
Zarobljenici priznali: Kijev naredio da se režiraju snimci masovnih ubistava civila
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala