- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zarobljenici priznali: Kijev naredio da se režiraju snimci masovnih ubistava civila

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaZarobljeni pripadnici Nacionalne garde Ukrajine
Zarobljeni pripadnici Nacionalne garde Ukrajine  - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Kijevske vlasti naložile su ekstremističkim bataljonima da režiraju montirane video-snimke o pljački i masovnim ubistvima koje, navodno, izvode ruski vojnici, saopštio je načelnik Nacionalnog Centra za upravljanje odbranom Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev.
„Prema svedočenju ukrajinskih vojnika koji su se predali, u ekstremističkim bataljonima sistematski stižu naredbe od kijevskih vlasti da pripremaju montirane vide-snimke o zverstvima i masovnim ubistvima civila, pljački i uništavanju socijalne infrastrukture koje su, navodno, počinili ruski vojnici“, izjavio je Mizincev.
Po rečima general-pukovnika, poseban cinizam leži u tome što za izvršenje takvih naredbi ekstremisti ne štede ni žene, ni starce, ni decu da izvršavaju takva naređenja.
„Svrha takvih materijala je stvaranje negativne informacione pozadine oko izvođenja specijalne vojne operacije Oružanih snaga Rusije“, dodao je on.
Istovremeno, naglasio je Mizincev, većina stanovništva Ukrajine pokušava da se evakuiše u Rusiju. Tako su tokom proteklog dana zvanične strukture Ruske Federacije raznim kanalima primile 1.734 zahteva za evakuaciju u Rusiju.
"Ukupno ih je u bazi podataka 2.732.405 iz 2.118 naselja u Ukrajini", naglasio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije.
Ruski helikopteri tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
RUSIJA
Pentagon: Ruska vojska se ne povlači; Kadirov Putinu: Dozvolite nam da završimo započeto
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala