- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Ukrajina shvata da su pitanja Krima i Donbasa konačno rešena

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao je značajan progres na rusko-ukrajinskim pregovorima koji su održani u Istanbulu s obzirom da je Kijev pokazao da shvata da su pitanja Krima i Donbasa konačno rešena.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Smatram da je značajan progres to što su ukrajinski pregovarači potvrdili neophodnost da se obezbedi nenuklearni, neblokovski status Ukrajine i njena bezbednost van okvira Severnoatlantske alijanse, kao i to da su ukrajinske kolege shvatile da su pitanja Krima i Donbasa konačno rešena“, rekao je on.

Prema rečima Lavrova, rezultati rusko-ukrajinskih pregovora u Istanbulu predstavljaju pozitivan napredak.

„Ocenjujemo da rezultati razgovora, koji su juče održani u Istanbulu, predstavljaju pozitivan napredak. To još nije konačni rezultat“, istakao je Lavrov.

U Istanbulu je 29. marta održana još jedna runda rusko-ukrajinskih pregovora koji su trajali oko tri časa. Na kraju pregovora, Vladimir Medinski, pomoćnik ruskog predsednika koji je kao i prethodno predstavljao rusku delegaciju, izjavio je da će Rusija značajno smanjiti vojnu aktivnost u pravcu Kijeva i Černigova.
Pregovori Rusije i Ukrajine u Gomelju - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
RUSIJA
Ukrajina prihvatila principijelne zahteve Moskve
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala