- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vilander ukazao na najveći nedostatak Medvedeva: „Mora još da napreduje“

© AP Photo / Marcio Jose SanchezDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Danil Medvedev nedavno je uspeo da na kratko bude prvi teniser sveta, a u nastavku sezone imaće težak zadatak da povrati i zadrži taj status, jer slede turniri koji se igraju na šljaci i travi, podlogama koje mu ne prijaju. Na taj nedostatak Danilu je ukazao i Mats Vilander, čuveni švedski teniser.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Masters hiljadu serije u Monte Karlu održava se od desetog do 17. aprila, a na tom mestu Novak Đoković će konačno igrati na drugom turniru ove sezone.
Najveći konkurent, bar prema ATP listi biće mu Danil Medvedev koji se u Majamiju bori da ponovo preuzme prvo mesto do srpskog asa, što će i učiniti ukoliko dođe do polufinala.
Ipak, iako preuzme tron sledi Monte Karlo, turnir na kom Danil ne krije da ne voli da igra.
Nisu problem ni mesto ni vreme već podloga. Ruski teniser ne voli da igra na šljaci, a ima problem i sa travom, te je jedina podloga koja mu odgovara beton.
Medvedev na šljaci i travi ne beleži impresivne rezultate, i iako je u svetskom vrhu i dostigao je prvo mesto, podloge koje nisu tvrde ga i dalje muče.
Na taj problem ruskog tenisera ukazao je Mats Vilander, proslavljeni švedski teniser.
„Danil je već ostvario dva velika cilja u svojoj karijeri. Osvojio je Grend slem i postao prvi teniser sveta. Šta sad? Medvedev mora još da napreduje. Ne možda na brzim, tvrdim terenima, ali na sporim, šljaci, travi, mora“, objasnio je Vilander.
Procenti govore dovoljno jasno da Medvedev ukoliko želi prvo mesto mora da unapredi igru na šljaci i travi jer se većina turnira igra na te dve podloge.
„Dakle, 75 odsto sezone ne igra se na Danilovoj omiljenoj podlozi. Mora to da promeni, da zapravo 75 odsto vremena igra svoj najbolji tenis. Vreme je da se vrati treninzima i postane bolji“, poručio je Vilander.
Ruski teniser na turnirima čija je podloga šljaka ima procenat od 62 odsto kada su pobede u pitanju.
„Ne krijem da ne volim šljaku. Ne sviđa mi se ništa što je vezano za ovu podlogu. Loptice loše odskaču, posle mečeva ste uvek prljavi. Ne uživam u tome, ali znam da mogu da igram dobro na ovom terenu“, rekao je jednom prilikom Medvedev.
Rus je svoju prvu titulu osvojio 2018. godine, do sada ih ima ukupno 13, a od toga je samo jedna na travi, dok na šljaci i dalje nije uspeo da dođe do pehara.
Danilova statistika na betonu naspram ostalih podloga mogla bi da bude jedan od presudnih segmenata kada se u narednom periodu Đoković i Medvedev budu borili za svetski tron.
Sten Vavrinka i Dominik Tim - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
SPORT
Mašine su zarđale – šampioni poraženi na povratku! /foto/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
SPORT
Novak upoznao mladog šampiona – ko je Marko iz Doboja? /foto/
Novak Đoković tokom prvog kola turnira u Dubaiju i duela sa Lorencom Musetijem - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
SPORT
Novak se sprema za šljaku – kod kuće! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala