- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarska odbija da plaća ruski gas u rubljama

© Flickr / Klearchos KapoutsisZastava Bugarske
Zastava Bugarske  - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Bugarska ne namerava da plaća ruski gas u rubljama, izjavila je portparolka Vlade Bugarske Lena Borislavova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Stav naše Vlade, koji se koordinira na evropskom nivou, jeste da ne dozvoljavamo kršenje postojećeg ugovora o isporukama gasa. U njemu se jasno navodi da se plaćanje vrši u dolarima ili evrima“, izjavila je Borislavova, prenosi bugarska televizija „Nova“.

Po njenim rečima, na sednici Saveta ministara razgovarano je o situaciji u kojoj je moguć prekid isporuka ruskog gasa zbog odbijanja da se plati u rubljama.
„Razgovarali smo o dodatnim merama koje mogu biti usvojene u slučaju mogućeg prekida u isporukama. Trenutno se to ne očekuje, jer se Bugarska snabdeva gasom drugačijom rutom u odnosu na ostale evropske zemlje“, konstatovala je portparolka.
Predsednik Rusije Vladimir Putin 23. marta je doneo odluku da neprijateljske zemlje ubuduće gas plaćaju u rubljama. On je naložio Centralnoj banci, kompaniji „Gasprom“ i Vladi da organizuju transfer plaćanja za gas u rubljama za Evropsku uniju i ostale zemlje koje su uvele sankcije Rusiji. Putin je istakao da će Rusija nastaviti da isporučuje gas u količinama i po cenama prema postojećim ugovorima.
Ruske rublje - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
RUSIJA
Kremlj: Plaćanje gasa u rubljama neće početi 31. marta, to je proces koji zahteva vreme
Ventil u gasnoj kompresorskoj stanici   - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
RUSIJA
Peskov: Zapad mora da shvati da će gas morati da plaća u rubljama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala