Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Bocan-Harčenko: Zapadu nije u interesu mir, Moskva očekuje provokacije ukrajinske strane

© Sputnik / Lola Đorđević Aleksandar Bocan-Harčenko
 Aleksandar Bocan-Harčenko - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Pratite nas
Prva faza specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini je završena ali nije obustavljena, jer Moskva očekuje provokacije, izjavio je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko, ocenivši da zapadnim zemljama nije u interesu da se uspostavi mir.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Očekujemo provokacije ukrajinskih snaga, nacionalističkih jedinica pre svega, noćas je bilo bombardovanja u Donjecku, pogođena je stambena zgrada, pucalo se u Marijupolju, i dalje postoje uporišta“, rekao je ambasador Bocan-Harčenko za TV Hepi.
On je rekao da logika ruske vojne operacije postoji i da je direktno i neposredno vezana sa ciljevima, a da su ciljevi zaštita naroda u Donjecku i Lugansku i demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, preneo je portal „Politika“.
Bocan-Harčenko je dodao da život može da počne da se vraća u normalu uz humanitarnu pomoć Rusije i bezbednosnu humanitarnu pomoć ruske vojske.
Nakon prve faze proglašena je pauza, smanjene su značajno vojne aktivnosti, napomenuo je Bocan-Harčenko, dodajući i da su u pitanju „odluke komandanata na terenu i vojnih stvari koje ne znamo“. U medijima svi žele da iznose zaključke ali su, kako je dodao, vojne operacije tajna. Ističući značaj pregovora, ambasador je ukazao da ih je Rusija podržala i pristala na razgovore čim su predloženi.
Ambasador Rusije je naveo i da uprkos tome što je Moskva konstatovala da je napredak postignut, Zapad nije pozdravio naznake nekog mogućeg sporazuma.
Zapadnim zemljama, ocenio je Bocan-Harčenko, nije u interesu da se uspostavi mir i da se postigne mirovni sporazum.
„Meta je Rusija, Zapadu je u interesu da se sve nastavi i nije im stalo šta je u Ukrajini. Rusofobija vlada Evropom, rusofobija je obuhvatila celu Evropu ali njima nije stalo do Ukrajine, naroda u Ukrajini”, rekao je ambasador Rusije i ponovio da su Ukrajinci i Rusi jedan narod.
Ljubinka Milinčić - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Podkast
Ljubinka Milinčić: Zelenski predlaže podelu Ukrajine /video/
Putin na sastanku sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
RUSIJA
Putin saopštio Makronu: Ekstremističke snage u Marijupolju treba da polože oružje
Ruski vojnici na vozilu za deminiranje UR-77 u Hersonskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
RUSIJA
Kremlj: Denacifikacija je cilj operacije u Ukrajini
Ministarstvo spoljnih poslova Kine - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
RUSIJA
Kina: Pregovori Rusije i Ukrajine jedini put ka miru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala