Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin odgovorio ambasadi Ukrajine: Gade mi se nacisti, bez obzira koje su nacije

© Sputnik / Lola ĐorđevićDolazak Aleksandra Vulina na sednicu Saveta za bezbednost u Predsedništvu Srbije
Dolazak Aleksandra Vulina na sednicu Saveta za bezbednost u Predsedništvu Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin saopštio je danas u odgovoru ambasadi Ukrajine u Srbiji, da ne može i neće da bude deo antiruske histerije, i da bi to mogao samo neki sledbenik Stepana Bandere, a nikako antifašista Srbin, saopšteno je iz Pokreta socijalista.
"Znam da u Ukrajini postoji praksa zabrane upotrebe ruskog jezika, pa i isticanja nacionalnih obeležja drugih naroda. U Srbiji to nije moguće i zato ne razumem šta ambasada Ukrajine misli kada od nas traži da uklanjamo slova i da ih tumačimo baš kako bi poštovana ambasada želela. Ima zemalja u okruženju Srbije koje vole da menjaju jezik i značenja reči, obratite se njima, oni uvek imaju razumevanje za zabrane drugim narodima, a vidim i da šalju dobrovoljce u vašu zemlju, već su zaboravili sličnu ekskurziju na Staljingrad u Drugom svetskom ratu, ko zaboravi, proživi iznova.
Ja nisam protivnik Ukrajine, slovenski narod te velike zemlje ima moje poštovanje i naklonost, pa i saučešće zbog teške situacije u kojoj se nalazi, i bol za svakim izgubljenim životom, ali sigurno se od mene ne može očekivati da sa ukrajinskim narodom izjednačim naciste iz Desnog sektora ili nacistički bataljon Azov.
Gade mi se nacisti, bez obzira koje su nacije. A siguran sam da se nacisti Desnog sektora i bataljona Azov gade i ambasadi Ukrajine, samo ne znam zašto to krije od srpske javnosti. Nikada Ukrajina nije zatražila da bilo ko uvede sankcije SAD ili Britaniji, ili bilo kojoj drugoj zemlji koja je bombardovala Srbiju, niti je sama uvela sankcije agresorima na Srbiju, pa ne znam gde nalazi pravo da ponavlja svoj zahtev Srbiji o uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji.
„Ako nije tražila sankcije za NATO agresora, Ukrajina jeste u svojim najvišim dokumentima zatražila članstvo u NATO paktu. Ne možete osuđivati praksu organizacije čije članstvo toliko želite. Ako hoćete u NATO, onda je agresija na Srbiju "Milosrdni anđeo" i tu nema šta da se doda, stane se mirno i pozdravi rukom u visini grudi“.
Kada vidim kako rusku decu izbacuju iz škola, a njihovim očevima uskraćuju lečenje, kada vidim kako izbacuju ruske sportiste sa takmičenja, a ruske pisce iz udžbenika, ne mogu i neću da budem deo antiruske histerije.
„To bi mogao samo neki nacista, sledbenik Stepana Bandere, a nikako Srbin antifašista. A mi Srbi jesmo antifašisti, dokazani", izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, reagujući na novo saopštenje ambasade Ukrajine u kojem se ponovo ministru Vulinu "skreće pažnja" zbog njegovih stavova i neuvođenja sankcija Ruskoj Federaciji od strane Srbije.
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2022
Podkast
Aleksandar Vulin: Zašto je za Zapad Srbija Putinov „trojanski konj“ | Svet sa Sputnjikom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala