- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska uništila veliko skladište goriva u Ukrajini /video/

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuski demineri u Hersonskoj oblasti Ukrajine
Ruski demineri u Hersonskoj oblasti Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Ruska vojska je u ponedeljak veče visokopreciznim krstarećim raketama uništila veliko skladište goriva u Rovenskoj oblasti, odakle je gorivo otpremano za potrebe ukrajinske vojne tehnike u predgrađa Kijeva, izjavio je na brifingu portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.
Pored toga, Konašenko je istakao da su ruske vazdušno-kosmičke snage za noć uništile tri ukrajinska drona u rejonu Černobajevke.

On je još naglasio da su oružane snage Rusije od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini 24. februara uništile 123 aviona i 74 helikoptera, više od 300 dronova i 1 738 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 181 višecevni bacač raketa, 726 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 1 592 jedinice specijalne vojne automobilske opreme.

Prema njegovim rečima, ruska ratna avijacija je za noć uništila skoro 70 ukrajinskih vojnih objekata, uključujući tri sistema za prtoivvazdušnu odbranu „Buk“.
„U toku noći operativno-taktička avijacija uništila je 68 vojnih objekata Ukrajine“, izjavio je ruski general.
On je precizirao da su među uništenim objektima tri kontrolna punkta, četiri protivvazdušna raketna sistema, uključujući tri „Buk-M1“ i jedan „OSA“, jednu radarsku stanicu, pet instalacija višecevnih raketnih sistema, dva skladišta municije, tri skladišta goriva i maziva, kao i 19 oblasti gde je koncentrisana ukrajinska vojna tehnika i uporišta.
Udarni helikopteri Mi-28 Noćni lovac tokom pokaznog leta u okviru Međunarodnog vojno-tehničkog foruma Armija 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
RUSIJA
Precizan udar ruskih helikoptera na ukrajinsku vojnu tehniku /video/
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
SVET
Erdogan: Došlo je vreme da pregovori Moskve i Kijeva daju rezultate /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala