- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Ovo nije prekid vatre, ali ne želimo da izlažemo Kijev velikom vojnom riziku

© Foto : Ministarstvo odbrane SrbijeRusko-srpske vojne vežbe „Slovenski štit 2021“ i „BARS 2021“
Rusko-srpske vojne vežbe „Slovenski štit 2021“ i „BARS 2021“ - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Rusija ne želi da izlaže Kijev velikom vojnom riziku, izjavio je šef ruske delegacije na pregovorima sa Ukrajinom Vladimir Medinski.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

"Ne želimo da izlažemo ovaj grad dodatnom vojnom riziku", rekao je Medinski televiziji RT.
Po njegovim rečima, predlozi Ukrajine koji su predati ruskoj delegaciji u Istanbulu su dokaz da Kijev želi da ide na kompromis. Moskva će razmotriti ove predloge i izneti svoje.
"Kada smo videli ovaj korak, formulisali smo dva velika recipročna koraka sa naše strane. Prvi se odnosi na postepenu vojnu deeskalaciju u dva pravca - Kijev i Černigov. Ovo nije prekid vatre, već naša želja da postepeno dođemo do deeskalacije sukoba barem u ovim pravcima“, naglasio je on.
On je istakao da će Generalštab Oružanih snaga Rusije narednih dana saopštiti konkretne detalje šta će značiti deeskalacija ili usporavanje na kijevskom i černigovskom pravcu u Ukrajini.
Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da drastično smanjuje borbena dejstva na kijevskom i černigovskom pravcu, saopštio je zamenik ministra odbrane Rusije Aleksandar Fomin nakon rusko-ukrajniskih pregovora u Istanbulu.
Rusko-ukrajinski pregovori u Istanbulu - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
RUSIJA
Pregovori u Istanbulu: Ukrajina obećava da neće stupati u vojne saveze
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala