- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

„Rio Tinto“ se oglasio povodom projekta „Jadar“

© Foto : Facebook/Jadar Projekat - Rio Tinto/PrintscreenDetalj iz spota Rio Tinta
Detalj iz spota Rio Tinta - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Kompanija „Rio Sava eksplorejšn“, ćerka firma „Rio Tinta“, odbacila je danas, kako je saopštila, lažne navode koje su izneli predstavnici Organizacije za očuvanje životne sredine „Marš sa Drine“ o nastavku projekta „Jadar“ i poručila da mašine ne stižu u Srbiju i da ne počinju sa iskopavanjem.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Kompanija „Rio Tinto“ ističe da poštuje odluku vlade i da u skladu sa njom ne sprovodi, niti planira bilo kakve aktivnosti koje su u suprotnosti sa trenutnim statusom projekta“, navedeno je u saopštenju.
Na danas održanoj konferenciji za novinare „Predstavljanje dokaza da se „Rio Tintov“ projekat „Jadar“ nastavlja“ pušten je snimak koji je najavljen kao ekskluzivan dokaz da je „Rio Tinto“ nastavio s razvojem projekta „Jadar“ u Srbiji, navodi „Rio Sava“ i ističe da je taj fono-zapis još jedan u nizu senzacionalističkih i neosnovanih napada na kompaniju „Rio Tinto“.
I još jedan pokušaj politizacije projekta i rudarske industrije u aktuelnoj predizbornoj kampanji, naveli su iz kompanije „Rio Sava eksplorejšn“.
Takođe, kompanija navodi da je tokom razvoja projekta „Jadar“, u proteklih 20 godina, sarađivala sa svim zainteresovanim stranama, preneo je Tanjug.
„Sa kompanijama „Tisen“ iz Austrije i „DMT“ iz Nemačke, postoji ugovor potpisan početkom januara, pre odluke vlade o donošenju uredbe kojom se van snage stavlja ranije usvojen Prostorni plan za realizaciju projekta „Jadar“. Prema tom ugovoru nisu poručene automatizovane mašine za izradu okana“, kažu u „Rio Savi“.
Na konferenciji je rečeno da projekat nije zaustavljen već otkazan za posle izbora, a kao argument za tu tvrdnju poslužio je audio-snimak na kome se čuje razgovor anonimne osobe navodno sa profesorom Tehničkog fakulteta u Boru koji bi trebalo da potkrepi tvrdnje da će „Rio Tinto“ nastaviti projekat.
Rio Tinto - Sputnik Srbija, 1920, 01.02.2022
SVET
„Izuzetno uznemirujući podaci“: Šta je otkrio izveštaj Rio Tinta
Zorana Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 27.01.2022
EKONOMIJA
Mihajlovićeva: Na Rio Tinto stavljena tačka, posle izbora o moratorijumu
Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 22.01.2022
SRBIJA
Ana Brnabić: Ako „Rio Tinto“ bude tražio odštetu, spremni smo da se borimo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala