- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Pušilin: Na pregovorima se ne može verovati obećanjima Ukrajine, DNR može ući u sastav Rusije

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaLider DNR Denis Pušilinй
Lider DNR Denis Pušilinй - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Ukrajini se ne može verovati na pregovorima, ona nije sposobna da pregovara, izjavio je lider Donjecke Narodne Republike komentarišući pregovore Kijeva i Moskve u Turskoj.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Mi imamo sedmogodišnje iskustvo pregovora sa Ukrajinom. Ukrajini se ne može verovati čak ni onda kada ona nešto i potpiše. Ne sme se verovati ni kada se za Ukrajinu zalažu zemlje-garanti – govorim o Nemačkoj i Francuskoj. Ukrajina nije sposobna da pregovara i nije samostalna“, rekao je Pušilin.

On je naveo i da denacifikacija ne podrazumeva samo uništavanje zločinaca, već je to i zakonodavni i obrazovni rad koji neće trajati samo jednu godinu.

„Denacifikacija nije samo uništavanje tih ratnih zločinaca i neonacista ... To je ozbiljan rad koji predstoji i na obrazovnom planu i na zakonodavnom nivou. Vidite kako je ovih godina sve to prožimalo različite grane. Mi radimo na tome i to nije posao koji će trajati samo jednu godinu. Potrebno je sve otkriti i promeniti i onemogućiti da se ovo ponovo pojavi u budućim generacijama. To je naš zadatak. Denacifikacija je širok, smislen i ozbiljan proces koji moramo da sprovedemo“, dodao je Pušilin.

On je saopštio da će republika razmotriti pitanje ulska u sastav Rusije nakon oslobođenja cele teritorije.
Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Rusko-ukrajinski pregovori u Istanbulu - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
RUSIJA
Pregovori u Istanbulu: Ukrajina obećava da neće stupati u vojne saveze
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala