- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lider DNR: Oslobodili smo 135 naselja, nastavljaju se borbe za Marijupolj i Marinku

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaLider DNR, Denis Pušilin
Lider DNR, Denis Pušilin - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin saopštio je da su snage DNR do sada ukupno oslobodile 135 naselja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Danas može da se kaže da je oslobođeno 135 naselja koje se već u potpunosti nalaze pod našom kontrolom“, rekao je on za televiziju „Rusija 24“.
Kako kaže, snage LNR su usredsređene na naselja u kojima ima mnogo višespratnica, koje neprijatelj koristi kako bi pružio maksimalan otpor.
Gradovi Marijupolj i Marinka su i dalje žarišta, ima nekoliko mikrorejona u kojima su koncentrisani ukrajinski nacionalistički bataljoni, napomenuo je lider DNR.
Prema njegovim rečima, snage DNR napreduju, sve ide po planu i vodi se računa o zaštiti što većeg broja civila.
„Naše jedinice napreduju, nastavljaju se borbe za Marinku, Novomihajlovku, Novobahmutuvku. U Marijupolju se nastavlja čišćenje centralnih delova grada, veliki broj ljudi je direktno angažovan na evakuaciji civilnog stanovništva iza kojeg su se faktički skrivali nacisti, koristeći ih kao živi štit“, objasnio je Pušilin.

Ishod pregovora Moskve i Kijeva krajnje upitan

Govoreći o rusko-ukrajinskim pregovorima koji su trenutno u toku, lider DNR rekao je da smatra da su oni neophodni, ali da je njihov ishod krajnje upitan.

„Ukrajina nije sposobna na dogovor, nije samostalna, razgovor je, bezuslovno, neophodan, ali je ishod krajnje upitan“, smatra on.

Ispada da ne očekujemo ništa od pregovora sa Ukrajinom, dodao je on, napominjući da su sedam godina bezuspešno vođeni pregovori.
„Ukrajina može bilo šta da potpiše, da obeća bilo šta. Zapadne zemlje mogu da potpišu za Kijev, poput Nemačke i Francuske, videli smo i to, ali Ukrajina ne radi ništa. Ona nema takvu mogućnost i želju, samo odugovlači“, zaključio je Pušilin.
U Istanbulu se održavaju pregovori Rusije i Ukrajine. Šefovi delegacija, Vladimir Medinski i David Arahamija, razgovarali su u četiri oka a zatim je počeo sastanak delegacija. Razgovori su zatvoreni za medije. Pregovori su se prvobitno vodili na teritoriji Belorusije a zatim i video-formatu.
Pripadnici Narodne milicije DNR na oklopnom vozilu prolaze kroz Marijupolj - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
RUSIJA
Zašto je Marijupolj ključna tačka ruske specijalne operacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala