- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Lansiran prvi funkcionalni štit za nevidljivost /video/

© FotoNevidljivi štit
Nevidljivi štit - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Britanska kompanija razvila je ono što je do sada izgledalo kao naučna fantastika – štit za nevidljivost.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Firma „Invisibiliti šild“ razvila je 25 štitova veoma sličnih ogledalu koji omogućavaju osobi da postane „nevidljiva“ kada se postavi iza objekta.
Efekat se postiže u zavisnosti od osvetljenja, jer u nekim scenarijima osoba ne nestaje u potpunosti, već je njena figura zamagljena; međutim, na otvorenim mestima sa malo boja (kao što je plaža) štit dobro funkcioniše.
Prema tvorcima ovog pronalaska, efekat se postiže zahvaljujući setu precizno konstruisanih sočiva koja odbijaju svetlost koja se odbija od štita u stranu, dajući osećaj nevidljivosti, prenosi Sputnjik mundo.
Iz kompanije objašnjavaju da se svetlost koja ulazi u zadnji deo štita „prelama u fokusnu tačku, a zatim se širi na strane“ i kada „spoljna površina sočiva dostigne dovoljno mali ugao u odnosu na ugao ulazne svetlosti, svetlost se reflektuje iznutra, a ne prelama.

„Da bi ovi pravilno manipulisala svetlom kako bi stvorili funkcionalne nevidljive štitove, sočiva moraju imati specifičan oblik i biti formirana sa veoma visokom preciznošću. Da bismo pronašli najbolju konfiguraciju za štit, testirali smo različite oblike sočiva sa različitim profilima, uglovima, različite dubine i udaljenosti razdvojenosti“, detaljno su opisali kreatori.

Mačke - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2022
DRUŠTVO
Nevidljive stvari koje mačke mogu da uoče
 - Sputnik Srbija, 1920, 05.02.2022
DRUŠTVO
Nova aplikacija locira nestale pse pomoću otisaka nosa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala