- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Darko Pančev za Sputnjik: Pazi, fudbal je čudo!

© Foto : FK Crvena zvezda/legende MarakaneDarko Pančev
Darko Pančev - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Darko Pančev, legendarni jugoslovenski i makedonski napadač, sa velikim nestrpljenjem očekuje utakmicu baraža za plasman na Svetsko prvenstvo između Severne Makedonije i Portugalije, a za Sputnjik kaže da treba verovati u čuda jer je fudbal sam po sebi – čudo.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Makedonski fudbaleri u utorak od 20.45 na stadionu „Dragao“ u Portu igraju finale baraža protiv Portugalije koju je u dodatne mečeve za plasman na Mundijal poslala Srbija, spektakularnom pobedom u poslednjem kolu kvalifikacija.
Makedonci su, sa druge strane, težim putem stigli do prilike da izbore mesto na Mundijalu i u polufinalu baraža su na dosad nezabeležen način savladali Italiju u gostima sa 1:0 i eliminisali aktuelnog šampiona Evrope iz trke.
Pančev je pomno pratio taj meč i za Sputnjik kaže da je moguće da se dogodi još jedno veliko iznenađenje – u Portu kao ranije u Palermu.
Makedonija je na Siciliji kreirala svojevrsno čudo, ali u konkretnom smislu ništa to ne znači ukoliko se večeras ne pobedi Portugalija. Srbija je uspela u Lisabonu da iznenadi i šokira Portugalce, može li i Makedonija?
– Dobro, da u konkretnom smislu ako ne prođemo Portugaliju svakako da ništa ne znači jer nema plasmana na Svetsko prvenstvo. Međutim, u drugom smislu ima veliko značenje jer Makedonija je ipak bila autsajder i niko nije očekivao da će biti u situaciji da se bori za baraž. Osvojili su najpre to drugo mesto u kvalifikacijama i otišli su korak napred po dobrim rezultatima. Publika je bila zadovoljna. Da budemo objektivni, niko nije očekivao, ceo svet nije očekivao da će da pobede Italiju, a sad dolazi još teži zadatak, dolazi utakmica protiv Portugalije koja će biti izuzetno teška. Znamo svi da fudbal pruža iznenađenja, da fudbal pruža čuda.
Makedonija fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
SPORT
Perina rabona: Palermovski!
Selektor Blagoja Milevski je rekao da niste tamo otišli kao turisti, a i činjenica je da ekipa koja izbaci evropskog prvaka na njegovom terenu ne sme da se potceni i da bude otpisana. Kakav meč očekujete i kolike šanse dajete vašoj Makedoniji da se plasira na Svetsko prvenstvo?
– Pravili smo analize utakmice sa Italijom, nešto slično i protiv Portugalije. Objektivno, nas je Italija naterala da se branimo, pritisli su nas, nisu nam dali da razvijamo igru, da pređemo centar. Portugalci za razliku od Italije ne igraju taj presing, ali da ipak imaju opasnije pojedince koji znaju da reše utakmicu. Italija nije imala, jedini igrač individualac bio je Berardi, ali ostali slabo, nisu imali ni pravog gol igrača koji zna da skoči dobro, da napravi gužvu da iskoristi neku šansu. To nije Ćiro Imobile. E sad, Portugalija to ima, biće interesantno videti kako će se naši nositi sa svim tim, ali da će se boriti do kraja, da će probati da iznenade Portugaliju to nije sporno. To ne može niko da im zabrani.
Makedonija je zbog svega prikazanog u kvalifikacijama već zaslužila da bude deo mundijalske priče. Pobedila je Nemačku, pobedila je Italiju, a opet joj na putu stoji još jedna fudbalska velesila – Portugalija. Složićete se da je surov sistem takmičenja da bi se došlo na Svetsko prvenstvo?
Ovaj sistem je sve složeniji i ima jedan veoma jednostavan razlog, ranije čak i kad smo mi igrali bilo je četrdesetak reprezentacija u Evropi, sad je tu više od 60. Ceo taj sistem– ko će da ide, ko neće da ide, verovatno je zbog toga sve to. Zaslužuju makedonski igrači poštovanje, zaslužuju da idu na Svetsko prvenstvo, pobedili su ranije i Nemačku. Druge su utakmice u grupnoj fazi, možda nas je Nemačka malo i potcenila, imali su promenu generacija, imali su jedan malo lošiji period i mi smo to iskoristili. Ali, pobediti Italiju gde je baš onako napeta utakmica, gde je stani pani, ko pobedi ide, e to je već bilo mnogo teže. Ne možemo mi sad da pričamo da smo bolji od Nemačke zato što smo pobedili. Bili smo bolji na toj utakmici, ali došli su posle mesec dana u Skoplje i dobili nas 4:0, pokazali su nam ko je gde u fudbalu. Ali sve su to rezultati koji daju za pravo ovoj reprezentaciji da se kaže da su dobri, da zaslužuju respekt.
Da li verujete u još jedno čudo i koliko znači što se u tim vraća Elmas koji je prva zvezda reprezentacije?
Što se tiče Elmasa, sa Bardijem je on najbolji igrač. Ali pazi, opet je fudbal čudo. Igrali smo bez Elmasa protiv Italije pa smo pobedili . Pa to ne znači da ćemo sad igrati bolje jer igra protiv Portugalije. Tako da, sve je to relativno, ne možeš da budeš siguran kako će se stvari odvijati. Verovatno je zato fudbal najinteresantnije sport jer nema pravila u njemu. Svi se mi nadamo da ćemo dobro da prođemo da se veselimo.
Utakmicu između Severne Makedonije i Portugalije u direktnom tekstualnom prenosu pratite uz Sputnjik od 20.45.
Makedonski navijači - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
SPORT
„Izlezi, momče!“ – makedonski šou usred Portugalije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala