- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Rusofobija je u Evropi, nisam siguran da ima poente da mi igramo u Beogradu ili Atini“

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaAndrej Vatutin
Andrej Vatutin - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2022
Pratite nas
Andrej Vatutin, predsednik Košarkaškog kluba CSKA iz Moskve, sumnja da će ruski timovi moći da se vrate u evropska takmičenja.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ruski klubovi su u prethodnom periodu postali žrtve političkih odluka zbog dešavanja u Ukrajini i izbačeni su iz Evrolige i Evrokupa.
Vatutin sumnja da je vraćanje na staro moguće.
„Da li će ruskim timovima biti u moći da se vrate u evropska takmičenja? Ne izgleda mi da će to da se desi. Imajući u vidu rusofobiju u Evropi, teško mi je da pomislim da bi klub, imenovan po ruskoj vojsci, najobojeniji ruski klub, mogao da se vrati“, rekao je Vatutin.
Nedeljama je trajalo nagađanje da li će ruski klubovi ostati u evropskim takmičenja, a u međuvremenu pojavile su se i drugačije opcije koje Vatutin ne smatra ispravnim.
„Čak i da ne budemo izbačeni, mi bismo morali da igramo na neutralnom terenu. I to postavlja pitanje – da li ima poente za CSKA da igra u Beogradu ili Atini? Da li treba da žrtvujemo svoje navijače zbog mesta u Evroligi? Nisam siguran da bi to bila prava odluka“.
Ekipa je zbog sankcija ostala bez nekolicine igrača koji su odlučili da napuste Moskvu iz razloga koji nemaju veze sa sportom.
„Principi CSKA ostaju isti. Mi ćemo nastaviti da dajemo sve najbolje za svoje igrače, bez obzira na to odakle dolaze. Porodice i igrači će uvek biti ovde sigurni, naši navijači tretiraju igrače sa poštovanjem i smatraju ih članovima porodice“, istakao je Vatutin.
Košarkaši CSKA Moskve: Ife Lundberg (levo), Tornike Šengelija (desno), Nikola Milutinov (iza) - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
SPORT
CSKA potvrdio odlazak četvorice košarkaša – Srbin ostao u Moskvi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala