- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

CSKA potvrdio odlazak četvorice košarkaša – Srbin ostao u Moskvi

© Sputnik / Mihail Serbin / Uđi u bazu fotografijaKošarkaši CSKA Moskve: Ife Lundberg (levo), Tornike Šengelija (desno), Nikola Milutinov (iza)
Košarkaši CSKA Moskve: Ife Lundberg (levo), Tornike Šengelija (desno), Nikola Milutinov (iza) - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2022
Pratite nas
Košarkaški klub CSKA oglasio se saopštenjem u kom je potvrdio da su dvojica košarkaša – Tornike Šengelija, Ife Lundberg – napustili Moskvu, dok će isto uraditi u bliskoj budućnosti Marius Grigonis i Johanes Fohtman.
Zbog pritisaka iz svojih država, Gruzin, Norvežanin, Litvanac i Nemac, ali i zbog, kako su naveli bezbednosti svojih porodica, odlučili su da napuste Moskvu čime su prekršili ugovore.
„Iz ličnih razloga, vezanih za aktuelnu situaciju između Rusije i Ukrajine, CSKA su napustili Tornike Šengelija i Ife Lundberg. U bliskoj budućnosti u domovine će se vratiti i Marius Grigonis i Johanes Fohtman.
Oni su time prekršili ugovore i propise, ali klub se sa razumevanjem odnosi prema ličnom stanju svakog od igrača. Status košarkaša biće rešen kada se normalizuje politička i sportska situacija u Evropi“, piše u saopštenju Moskovljana.
Iz proslavljenog ruskog kluba naveli su da su ostali košarkaši i članovi ostali u klubu i da se pripremaju za utakmice koje im po rasporedu slede.
Među njima je i srpski košarkaš, jedan od najboljih centara Evrope, Nikola Milutinov.
„Klub prati razvoj situacije, i fokusiran je na odluke organizacija i turnira na kojima ekipa učestvuje“, dodaje se.
CSKA čeka odluku Evrolige, a ona bi trebalo da bude poznata u ponedeljak. Postoji velika verovatnoća da ruski klubovi igraju u Srbiji, ali o tom potom.
Za sada se jedino zna da ruski klubovi domaće utakmice neće igrati pred svojim navijačima, odnosno na teritoriji svoje države.
Nedović: Nemojte slepo verovati
Legenda spojila Srbina koji je „promenio“ Ameriku – i Jokića /video/
Apel iz Sankt Peterburga: „Molimo vas, ne idite putem politike!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala