- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zemlje G7 odbile da Rusiji plate energente u rubljama

© Sputnik / Igorь Russak / Uđi u bazu fotografijaGrafit podrške rublji u Sankt Peterburgu
Grafit podrške rublji u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
Pratite nas
Zemlje G7 odbijaju da plaćaju energente u rubljama, izjavio je nemački ministar energetike Peter Altmajer, prenosi Asošijeted pres.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Nemački ministar energetike izjavio je da zemlje G7 odbijaju zahtev Rusije da plaćaju uvoz ruskih energenata u rubljama“, navodi se u izveštaju agencije.
Prema njegovim rečima, zemlje G7 su „spremne za sve scenarije“.
S tim u vezi, zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije Rusije za ekonomsku politiku Ivan Abramov poručio je da će odbijanje zemalja G7 da plaćaju gas u rubljama nedmismisleno dovesti do prekida isporuka gasa.
„Ne postavljamo nerealne uslove“, naglasio je on, dodajući da Moskva ima jasan stav i da ne može da isporučuje gas besplatno.
Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin naložio Centralnoj banci, „Gaspromu“ i vladi da organizuju transfer plaćanja za gas iz neprijateljskih zemalja u rubljama. Prema Putinovim rečima, Rusija će nastaviti da isporučuje gas po postojećim ugovorima, jer ceni svoju reputaciju.
Članice G7 su Kanada, Francuska, Nemačka, Italija, Japan, Velika Britanija i SAD. Sve ove zemlje nalaze se na spisku neprijateljskih zemalja.
Demonstracija lažnih i pravih novčanica  - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
Podkast
Uloga rublje u novoj međunarodnoj finansijskoj šahovskoj partiji | Energija Sputnjika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala