- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija proteruje troje slovačkih diplomata

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
Pratite nas
Ambasador Slovačke u Moskvi pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije gde mu je saopšteno da Moskva proteruje troje slovačkih diplomata kao odgovor na proterivanje troje ruskih diplomata iz Slovačke, saopštio je ruski spoljnopolitički resor.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U MIP Rusije je 28. marta pozvan ambasador Slovačke u Rusiji Ljubomir Regak kojem je saopšteno da je ruska strana, kao odgovor na proterivanje troje zaposlenih u ambasadi Rusije u Slovačkoj u martu, donela odluku da proglasi troje diplomata ambasade Slovačke u Moskvi za persone non grata. Njima je naloženo da napuste teritoriju Ruske Federacije u roku od 72 sata“, navodi se u saopštenju na sajtu ruskog Ministarstva.
Ministarstvo je takođe izrazilo protest Bratislavi zbog prepreka u radu stranih predstavništava u Slovačkoj i pretnji njihovom bezbednom radu.
„Ambasadoru je strogo ukazana nedopustivost vandalizma nad spomenicima i mestima na kojima su sahranjeni sovjetski vojnici u Slovačkoj, što je u poslednje vreme sve učestalije“, dodaje se u saopštenju.
Prema ranijem pisanju Rojtersa, koji se pozvao na slovačko Ministarstvo inostranih poslova, Slovačka je sredinom marta saopštila da proteruje trojicu ruskih diplomata. Tim povodom, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da „ta neosnovana akcija neće ostati bez odgovora".
Bratislava - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
RUSIJA
Slovačka proteruje trojicu ruskih diplomata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala