- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija priprema recipročne vizne mere za neprijateljske zemlje

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
Pratite nas
Rusija priprema ukaz o recipročnim viznim merama koje će ograničiti ulazak u zemlju državljanima „neprijateljskih zemalja“, saopštio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Trenutno je u pripremi nacrt ukaza predsednika o recipročnim merama u vezi sa viznim režimom usled neprijateljskih akcija stranih država. Taj akt će uvesti brojna ograničenja za ulazak na teritoriju Rusije“, istakao je šef ruske diplomatije na sastanku komisije Jedinstvene Rusije o međunarodnoj saradnji i podršci sunarodnicima u inostranstvu.
U isto vreme, u cilju sprečavanja ugrožavanja života i zdravlja državljana trećih zemalja i lica bez državljanstva koja su se našla na teritoriji Ukrajini, olakšan im je postupak ulaska i boravka na teritoriji Rusije radi bezbednog povratka u zemlje njihovog porekla, objasnio je ministar.
Lavrov je podsetio da su u okviru neprijateljskih poteza mnogih stranih zemalja 15. marta već usvojene izmene zakona kojima se predviđa mogućnost primene ograničavajućih mera protiv svih stranih državljana i lica bez državljanstva, kao i da su takve mere ranije mogle da budu usvojene samo protiv američkih državljana.

„Mislim da će taj korak omogućiti da se prošiti spektar uticaja na nekoliko kategorija stranih državljana. To su, pre svega, oni koji su umešani u zločine nad ruskim državljanima koji se nalaze u inostranstvu. To su osobe koje neosnovano krivično gone naše ljude. I na kraju, to su oni koji donose neosnovane odluke kojima se krši prava i legitimni interese državljana i organizacija Ruske Federacije“, konstatovao je diplomata.

On je dodao da Rusija nastavlja da pruža pravnu pomoć predstavnicima ruske dijaspore u inostranstvu. Kako kaže, Moskva računa na efikasno osiguravanje prava ruskih zajednica u inostranstvu.
Podsetimo, pres-služba Kremlja saopštila je danas da je predsednik Rusije Vladimir Putin naložio ruskoj vladi, Centralnoj banci Rusije i „Gaspromu“ da do 31. marta sprovedu mere za promenu valute plaćanja gasa za sve zemlje koje preduzimaju neprijateljske akcije protiv Moskve, saopštila je ranije pres-služba Kremlja. Ruski lider je prošle nedelje doneo odluku da neprijateljske zemlje ubuduće gas plaćaju u rubljama.
Demonstracija lažnih i pravih novčanica  - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
Podkast
Uloga rublje u novoj međunarodnoj finansijskoj šahovskoj partiji | Energija Sputnjika
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 28.03.2022
RUSIJA
Putin naložio: Do 31. marta omogućiti plaćanje gasa u rubljama za neprijateljske zemlje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala