- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska uništila veliku bazu goriva u Ukrajini, skladište oružja i pogone radioremontne fabrike

© UPSI MO RFRuska vojna tehnika u Ukrajini
Ruska vojna tehnika u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
Pratite nas
Oružane snage Rusije uništile su u Lavovu pogone radioremontne fabrike, gde je vršena popravka i modernizacija sistema „Tor“ i S-125, kao i veliku bazu goriva u tom gradu, kao i kod Kijeva, kojim su se snabdevale ukrajinske snage, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Visokoprecizne krstareće rakete uništile su pogone radioremontne fabrike u gradu Lavovu. To preduzeće je obavljalo velike popravke i modernizaciju protivvazdušnih raketnih sistema 'Tor' i S-125, radarskih stanica za ukrajinsko vazduhoplovstvo, sredstava za radio-elektronsku borbu i nišana za tenkove“, objasnio je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, ruske snage su 26. marta visokopreciznim oružjem vazdušnog baziranja velikog dometa uništile veliku bazu goriva u blizini grada Lavova, koja je snabdevala gorivom ukrajinske trupe u zapadnim regionima Ukrajine, kao i u blizini Kijeva.

Pored toga, visokopreciznim oružjem velikog dometa je sa mora pogođeno i uništeno skladište za rakete i sisteme S-300 i „Buk“ na 30 kilometara od Kijeva.

Kako kaže Konašenkov, ruska sredstva PVO uništila su tokom noći 18 ukrajinskih bespilotnih letelica, a avijacija je u protekla 24 sata uništila 67 vojnih objekata Ukrajine.
„Od početka specijalne vojne operacije, uništeno je ukupno 289 dronova, 1.656 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 169 višecevnih raketnih bacača, 684 artiljerijskih sredstava i minobacača, kao i 1.503 jedinice specijalnih vojnih vozila“, precizirao je on.
Oslobođeni aerodrom u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
RUSIJA
Objavljeni snimci oslobođenog aerodroma u Marijupolju /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala