- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Objavljeni snimci oslobođenog aerodroma u Marijupolju /video/

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaOslobođeni aerodrom u Marijupolju
Oslobođeni aerodrom u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
Pratite nas
Dopisnici Sputnjika objavili su prve snimke sa aerodroma u Marijupolju oslobođenog od ukrajinskih trupa.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Aerodrom je sada potpuno pust. Nema ni vojske ni civila. Nema nijednog aviona. U blizini se čuju pucnji iz malokalibarskog oružja, rekao je operater dronova za Sputnjik.
Na snimcima se vidi da na aerodromu nema nijednog aviona, pista praktično nije oštećena, vide se samo pojedine rupe u betonu, u blizini piste iskopani su rovovi, a primetni su i krateri od eksplozija i polomljeni hangari.
Marijupolj postepeno dolazi pod kontrolu oružanih snaga DNR i ruskih trupa, ukrajinska vojska i nacisti beže iz grada, često se preoblačeći u civilnu odeću, uključujući i žensku.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Ruska garda u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
RUSIJA
Američki razarač u poljskoj luci, sastanak ruske i ukrajinske delegacije će biti u Istanbulu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala