- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanka uz Ruse: „Ne treba da budu kažnjeni“

© AP Photo / Mark J. TerrillRuski teniser Danil Medvedev u Indijan Velsu
Ruski teniser Danil Medvedev u Indijan Velsu - Sputnik Srbija, 1920, 27.03.2022
Pratite nas
Ruski i beloruski teniseri trenutno mogu da učestvuju na ATP turnirima, ali samo bez obeležja svojih država, što je pogodilo i Kris Evert, bivšu američku teniserku koja smatra da ti igrači ne mogu da pruže maksimum pod okolnostima koje su ih zadesile.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

I dalje je neizvesno da li će Danil Medvedev nastupati na Vimbldonu zbog odluke Velike Britanije da igrači iz Rusije i Belorusije moraju jasno da izraze stav o politici Vladimira Putina i trenutnom ratu između Rusije i Ukrajine.
Medvedev i dalje ne iznosi stav, ali na turnirima nastupa bez državnih obeležja, kao i svi ruski i beloruski teniseri.
Kris Evert, bivša američka teniserka, smatra da sportiste ne treba mešati u politiku jer trpe zbog nečega sa čim nemaju veze.
„Ne možemo ni da počnemo da shvatamo kako to utiče na njih i njihove porodice. Teško je suditi o tome kako ti igrači igraju trenutno pod okolnostima u njihovim državama. Elena Svitolina je sigurno pogođena ovime, a ne znaš šta ostali igrači misle i da li na njih to utiče. Moramo da imamo saosećanje dok prolaze kroz ovo“, objasnila je Evert.
Konsultatkinja je oštro odgovorila na informaciju da Rusi moraju javno da se izjasne o političkom stavu i istakla da se ne slaže se takvom idejom.
Ne treba da budu kažnjeni. Tu mislim da postoji podela između sporta i politike“, objasnila je Evert.
Danil Medvedev nedavno je na veliko iznenađenje eliminsan u trećem kolu Indijan Velsa od Gaela Monfisa, a Amerikanka veruje da se na sportiste veoma odražava trenutna situacija zbog čega ni Rus ne može da igra svoj najbolji tenis.
„Možda je pod utiskom onoga što se dešava u Ukrajini. Uvek imam osećaj da kako bi igrao svoj najbolji tenis moraš da budeš u skladu fizički, emotivno i mentalno i ako prolaziš kroz takve emocije onda je teško da igraš najbolje što možeš. Sa takvom smetnjom, ne možeš da daš sto odsto na terenu. To je potpuno razumljivo“, zaključila je Kris Evert.
Novak Đoković kraj linijskog sudije koju je pogodio lopticom. - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
SPORT
Pravila nisu ista za sve – Novak je izbačen, a Amerikanac nije rekao ni izvini /video/
Srpski teniser Miomir Kecmanović - Indijan Vels - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
SPORT
Kecmanović preslišao Amerikanca, kraj za Đerea na početku
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
SPORT
ATP uvažio žalbu – Đoković prošao bez kazne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala