- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pravila nisu ista za sve – Novak je izbačen, a Amerikanac nije rekao ni izvini /video/

© AP Photo / Seth WenigNovak Đoković kraj linijskog sudije koju je pogodio lopticom.
Novak Đoković kraj linijskog sudije koju je pogodio lopticom. - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
Pratite nas
Dženson Bruksbi reketom je u nogu pogodio skupljača loptica na meču protiv Federika Korije u Majamiju. Sa druge strane, Džordan Tompson zamalo je lopticom pogodio skupljačicu loptica protiv Conge. Iako je Novak Đoković zbog manjeg prekršaja na US openu diskvalifikovan, Amerikanac i Australijanac su prošli sa izuzetno blagom kaznom.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Navijači su ostali u šoku u septembru 2020. godine kada je Novak Đoković diskvalifikovan sa US opena kada je nespretno poslao lopticu pravo ka vratu linijskog sudije.
Nešto manje od dve godine kasnije pravila su se izgleda promenila mada o tome niko nije obavestio, jer su sada za mnogo agresivnije ponašanje Dženson Bruksbi i Džordan Tompson prošli gotovo bez kazne.
Najpre je Bruksbi tokom meča na startu Mastersa u Majamiju protiv Federika Korije bacio reket i pogodio skupljača loptica u nogu.
Amerikanac je agresivno iskalio bes, a skupljač loptica morao je da se sagne i pomeri kako bi izbegao udarac, što nije uspeo jer se na snimku jasno vidi da je sklonio reket sa svoje noge.
Bruksbi je kažnjen samo oduzimanjem jednog poena, zbog čega se pobunio i Korija. Nije to omelo Amerikanca i na kraju je slavio rezultatom 2:1 (3:6, 6:2, 6:3), bez obzira na ponašanje koje nije bilo primereno.
Korija je bio izuzetno ljut zbog nesportskog ponašanja protivnika, a poseban gnev kod Argentinca je izazvala mala kazna za Bruksbija.
„Mislim da je trebalo da bude diskvalifikovan. Kada se pogodi neko drugi na terenu, nezavisno od jačine, to treba da bude diskvalifikacija. Pri tom je već ranije tokom meča bacao reket, u prvom setu“, objasnio je Korija.
„Rekao sam mu da me je razočarao, jer nije ni pitao skupljača kako se osećao. Ne znam zašto se poneo tako. Da sam to uradio ja ili bilo koji drugi latino igrač izbacili bi me na tri meseca“, ljuto je pojasnio Argentinac.
Na drugom terenu igrao je Džordan Tompson koji je bes iskalio na loptici umesto na reketu.
Ovoga puta morala je da se sagne devojka koja sakuplja loptice, a Australijanac nije previše mario za svoju nesmotrenost.
I na tom meču pobedio je teniser koji je na ružan način iskaljivao bes. Tompson je savladao Žo - Vilfreda Congu rezultatom 2:1 (6:7, 6:4, 6:4).
Iako je jasno da ni Amerikanac ni Australijanac nisu namerno želeli da povrede nekoga, neminovno je da će se oko njihove kazne voditi polemika upravo zbog diskvalifikacije Novaka Đokovića.
Ukoliko je srpski teniser bio automatski odstranjen sa turnira, zbog čega Bruksbi i Tomspon imaju povlastice?
Aleksandar Saša Zverev zbog agresivnog ponašanja diskvalifikovan je u Akapulku, pa će se ovaj slučaj zasigurno upoređivati i sa njegovim.
O tome da teniseri nisu dovoljno kažnjeni kada ugroze sudije i skupljače loptica nedavno je govorio i Rafael Nadal.
„Ako ne budemo u stanju da na malo jači način kažnjavamo ovakve ispade, onda ćemo se mi kao igrači osećati sve jači i jači. U ovom sportu moramo da budemo pozitivan primer, posebno za decu“, istakao je Nadal nakon diskvalifikacije Zvereva.
Ukoliko je Španac smatrao da je diskvalifikacija nemačkog kolege mala kazna, šta bi tek rekao za slučaj Amerikanca i Australijanca.
Bruksbi i Tomspon nisu prišli skupljačima lopti i nisu im uputili ni izvinjenje.
Srpski teniser Miomir Kecmanović - Indijan Vels - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
SPORT
Kecmanović preslišao Amerikanca, kraj za Đerea na početku
Novak Đoković na treningu pred početak Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
SPORT
ATP uvažio žalbu – Đoković prošao bez kazne
Teniserka Olga Danilović - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
SPORT
Posle Nine javila se i Olga: „Bezbroj poseta doktorima...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala