- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Minuti za spas su u reprezentaciji – i naciji!

© AP Photo / Darko VojinovicStrahinja Pavlović Srbija
Strahinja Pavlović Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
Pratite nas
Srbija je pobedila Mađarsku u prijateljskom meču odigranom u Budimpešti (1:0). Dobili su malo „batina“ Piksijevi izabranici jer ih rival nije štedeo, ali su pojedini igrači dobili mnogo više – minute! One, koje nemaju u svojim klubovima, a to se odnosi na Luku Jovića, Strahinju Pavlovića i Nemanju Radonjića.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Za profesionalnog sportistu najgore je kada ne igra. Kada je zdrav i spreman, a iz ovog ili onog razloga, trener ga drži prikovanog za klupu.
Takvu sudbinu već dugo u Real Madridu proživljava Luka Jović, napadač koji je blistao u dresu Ajntrahta gde je gotovo na svakom meču postizao gol, a onda je za 60 miliona evra prešao u Madrid i susreo se sa surovošću velikog kluba koji ga je „pojeo“.
© AP Photo / Paul White Luka Jović
 Luka Jović  - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
Luka Jović
Doduše, nije imao ni previše prilike da pokaže šta zna pošto ga trener Karlo Ančeloti uporno drži na klupi za rezervne igrače, gde su još asovi poput Gareta Bejla i Edena Azara.
Upravo je Bejl zaigrao za Vels u polufinalu baraža za Mundijal i evrogolom je poveo svoju reprezentaciju ka pobedi, pokazašvi da Ančeloti žestoko greši.
To bi lako mogla da bude situacija i sa Lukom Jovićem, kojem je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi u prijateljskom susretu sa Mađarskom pružio priliku.
I odlično se kretao bivši napadač Crvene zvezde i Benfike, povukao je kontru u nekoliko navrata, bio je blizu i postizanja gola.
Jović je dragocene minute za spas dobio na startu drugog poluvremena susreta na „Ferenc Puškaš“, baš kao i Nemanja Radonjić koji se nalazi na pozajmici iz Marseja u Benfiki, gde ima slabu minutažu i ne može da pokaže sve svoje kvalitete.
Hitronogi Nišlija čim je ušao u igri u 46. minutu, zamenivši Andriju Živkovića na desnom boku, momentalno je poput „brzog voza“ počeo da tutnji i da svojom neverovatnom brzinom i prodorima zadaje probleme rivalu.
Minute za spas u rereprezentaciji i naciji dobio je i Strahinja Pavlović, talentovani 20-godišnji štoper Monaka u kojeg Dragan Stojković Piksi ima bezgranično poverenje, ali mu to ništa ne znači kada dođe u klub.
Naime, „kneževi“ su ga prosledili Bazelu i po dolasku u novu sredinu odigrao je dve utakmice kao starter, a onda je usledila selidba na klupu i od tada je minutaža izuzetno slaba ili je uopšte i nema.
Frustracija je to za mladog igrača, jer je bivši štoper Partizanaporučio da je stigao u Švajcarsku kako bi igrao i održavao formu za nove izazove od kojih je svakako najveći onaj krajem godine – Mundijal u Kataru.
Ohrabruje što je atmosfera u nacionalnom timu fantastična i što Piksi izuzetno vešto radi svoj posao. Ne samo selektorski, nego i mentorski, psihološki, motivacioni.
Isprobao je legendarni fudbaler čak 17 igrača protiv Mađarske i svi su pokazali da su dostojni grba na dresu koji ponosno brane. Ali se tu videla i druga strana medalje, odnosno ceha koji plaćaju zbog neigranja u klubovima jer su pojedinci osetili umor i tražili izmene, kao što je bio slučaj sa Pavlovićem.
„Odigrali smo dobro i odigrali smo veoma ozbiljno. Nismo nijednog momenta pomislili da potcenimo Mađarsku ili da smo došli ovde u neku šetnju. Igrači su dali, možda ne maksimum, ali bilo je prelepih akcija, napravili smo maksimalan broj izmena. Svi su osetili travu predivnog stadiona“, poručio je strateg Orlova posle meča, na konferenciji za Medije.
Sledeći izazov je Danska (29. mart 18.00), koja je ozbiljna reprezentacija. Biće to nova prilika da Stojković u Kopenhagenu ponovo ukaže priliku „otpisanima“ ili zaboravljenima u klubovima, demonstrirajući da je spas u reprezentaciji i naciji.
Makedonija fudbal - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
SPORT
Perina rabona: Palermovski!
Fudbaleri Severne Makedonije - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
SPORT
Poruka predsednika Severne Makedonije: „Ronaldo, ti si sledeći“
Fudbaleri Srbije proslavljaju gol Aleksandra Mitrovića protiv Azerbejdžana - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
SPORT
„Nemojte da zaboravite Srbiju“ – analitičari upozoravaju svet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala