- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokića očekuje srpska poseta: „Radujem se!“

© AFP 2023 / COLE BURSTONEron Gordon i Nikola Jokić – NBA
Eron Gordon i Nikola Jokić – NBA - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
Pratite nas
Nikola Jokić, najbolji košarkaš sveta, rekao je da se raduje dolasku selektora Srbije Svetislava Pešića i direktora reprezentacije Dragana Tarlaća u Denver.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Delegacija Košarkaškog saveza Srbije, sa selektorom i direktorom na čelu, najavila je put u Ameriku kako bi bili obavljeni razgovori sa srpskim košarkašima koji nastupaju u NBA ligi.
Jokić je za „Glas Amerike“ rekao da je priča o Evropskom prvenstvu daleko, s obzirom na to da ono startuje 1. septembra i traje do 18. ove godine.
„Daleko je to, ne razmišljam uopšte o tim stvarima trenutno, sada pokušavam da se fokusiram na sve šta se dešava trenutno. Kada dođe do toga, razmišljaću o tome. Najavili su mi se selektor Pešić i sportski direktor Tarlać, Tarlać je moj tamo Bačvanin, radujem se dolasku“, naveo je Jokić.
Somborac je prošle sezone dobio titulu najkorisnijeg igrača NBA lige, ali kaže da ga i dalje priča o tome ne zanima.
„Ne pratim šta se dešava, to je sve nuspojava. Meni je drago zbog mene, drago mi je da nisam opao, da se nisam opustio, da sam u dobroj formi. Da li je tu 27 poena, 24 poena, to može da se promeni. Meni je drago što se osećam dobro i što vodim ekipu na najbolji način“.
Jokić je govorio i o svojoj ulozi u timu.
„Udvajaju me dosta, ne bih sad da hvalim sam sebe, ali igram na toliko različitih pozicija na terenu, mogu da kreiram akcije, da izlazim iz kretnji za šut, ne čekam loptu pod košem i da čekam da mi bace loptu pa da dam koš. I trener radi dobar posao, uključuje me u razne akcije“, istakao je Jokić.
Nikola Jokić i Džordan Pul – detalj sa meča Denver - Golden Stejt - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
SPORT
Američki novinar objasnio zašto je Jokić ponovo MVP /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala