- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Američki novinar objasnio zašto je Jokić ponovo MVP /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić i Džordan Pul – detalj sa meča Denver - Golden Stejt
Nikola Jokić i Džordan Pul – detalj sa meča Denver - Golden Stejt - Sputnik Srbija, 1920, 18.03.2022
Pratite nas
Stiven Ej Smit, poznati američki novinar, objasnio je u nekoliko rečenica zašto je Nikola Jokić najkorisniji košarkaš u NBA ove sezone.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

NBA sezona ulazi u završnicu, a mnogi su i dalje neopredeljeni kada je reč o tome kome bi trebalo dati MVP nagradu – nagradu za najkorisnijeg košarkaša u sezoni.
Glavni kandidati su Nikola Jokić i Džoel Embid, centri Denvera i Filadelfije, i vodiće borbu do poslednje utakmice, do poslednjeg minuta i sekunde ligaškog dela.
Pre nekoliko dana navijači su imali šansu da gledaju dvojicu košarkaša u direktnom duelu i upravo bi taj meč mogao da ima presudan značaj u MVP trci.
To smatra i Stiven Ej Smit koji je u studiju ESPN-a objasnio zašto je Jokić korisniji od Embida u ovoj takmičarskoj godini.
„Kada bi birali boljeg centra, onda bismo izabrali Embida, sa tim sam 100% saglasan. Ali, to nema mnogo veze sa pričom oko toga ko je trenutno MVP NBA lige. Pričamo o tome da Jokić ima u proseku 26 poena, 14 skokova i osam asistencija, šutira 57% iz igre, 35% za tri, tim mu je na skoru 41-28. Nema Džamala Mareja, nema Majkla Portera... Jokić ne može da skoči sa ulice na ivičnjak – a niko ne može da ga zaustavi!“, rekao je Stiven Ej Smit i dodao:
„Ovde dolazimo do najboljeg dela. Bitno je kada igraju jedan protiv drugog. Seventisiksersi su trejdovali za Hardena. Pre nego što je došao Harden, Filadelfija je gubila od Bostona kod kuće 50 razlike. Harden stiže. Velika utakmica protiv Bruklina, razbijeni su 29 razlike. Onda je došao Jokić, vodili su 19 i izgubili su. Ovo je trka petorice, Jokića, Embida, Janisa, Derozana i Morenta. Šta dešava? Vodiš 19 razlike protiv Jokića i on se vrati i pobedi. Kao čovek koji ima glas, kažem vam glasaću za Jokića. Kada si Embid, ne mogu da ti dam pre Jokića nagradu, kada Nikola pobeđuje u velikim utakmicama, a ti ne“, zaključio je analitičar.
Jokić igra istorijsku sezonu, prosečno beleži brojke koje nikada niko nije imao i na sve to vuče Denver ka plej-ofu bez drugog i trećeg najboljeg igrača ekipe.
Nema sumnje da i Embid igra fenomenalno, zasluženo je u MVP priči, ali kada se pogleda sveukupno – ne igra bolje od Nikola Jokića.
To bi trebalo da presudi u MVP glasanju, a već znamo da će Stiven Ej Smit glasati za momka iz Sombora.
Jokić je aktuelni MVP i ima veliku šansu da uđe u društvo košarkaša koji su u dve sezone zaredom osvajali prestižnu nagradu – Bil Rasel, Vilt Čemberlen, Mozes Meloun, Leri Bird, Medžik Džonson, Majkl Džordan, Tim Dankan, Stiv Neš, Lebron Džejms, Stef Kari i Janis Adetokumbo.
Filmski povratak i potvrda dominacije – Jokić pokazao Embidu ko je glavni!
Jokić ga „pregazio“, konačno se vratio i ponovo nema lepe reči: „Ne želim to“
Lagani kas somborskog asa ka naslovnicama medija u Americi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala