- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Poljakinja iskoristila šokantno povlačenje i ispisala istoriju

© Geoff BurkeIga Švjontek
Iga Švjontek - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
Pratite nas
Iga Švjontek, poljska teniserka, zauzeće prvo mesto na VTA rang listi od 4. aprila nakon što se krajnje neočekivano povukla Ešli Barti. Ona će ući u istoriju kao prva Poljakinja koja je postala svetski broj 1.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nekoliko teniserki bilo je u konkurenciji da nasledi tron posle šokantnog odlaska u penziju Ešli Barti koja ima svega 26 godina. Ipak, posle eliminacje Barbore Krejčikove, Iga Švjontek je dobila priliku koju nije smela da propusti.
Bio joj je neophodan trijumf u drugom kolu Mastersa u Majamiju, što je iskoristila bez većih problema. Rival je bila Švajcarkinja Viktorija Golubić, koju je nadigrala u dva seta za 74 minuta igre – 6:2, 6:0, čime je obezbedila lidersku poziciju na VTA rang listi.
Poljakinja ima samo 20 godina i pre nje se svega 27 igračica našlo na čelu kolone na kojem su od srpskih igračica bile Jelena Janković i Ana Ivanović.
Iga Švjontek se probila trijumfom na Rolan Garosu 2020. godine kada je taj turnir igran kasnije nego inače zbog virusa korona, a uprkos tome što nije ponovila uspeh imala je odličnu sezonu.
Švjontek će i zvanično postati najbolja 4. aprila kada će ime Ešli Barti biti obrisano sa VTA liste. Na taj način biće ispisane nove stranice istorije, s obzirom na to da će Poljakinja postati prva teniserka rođena u 21. veku kojoj je to pošlo za rukom.
Ona je od početka ove sedmice delila sa Agnješkom Radvanjskom najbolji plasman jedne Poljakinje, da bi posle trijumfa u Indijan Velsu stigla do drugog mesta.
Posle rutinske pobede nad Viktorijom Golubić, Švjontek će u trećem kolu Majamija igrati protiv Amerikanke Medison Brengl.
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
SPORT
Šok u Majamiju – Kirjos razbio Rubljova!
Američki teniser Dženson Bruksbi - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
SPORT
Amerikanac se ipak udostojio jednog „izvini“
Novak Đoković kraj linijskog sudije koju je pogodio lopticom. - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
SPORT
Pravila nisu ista za sve – Novak je izbačen, a Amerikanac nije rekao ni izvini /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala