- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Britanski mediji imaju dokaze o umešanosti Hantera Bajdena u finansiranje biolaboratorija?

© AP Photo / Pablo Martinez MonsivaisHanter Bajden: Kako ga je tata Džo izvukao iz nevolja u Ukrajini
Hanter Bajden: Kako ga je tata Džo izvukao iz nevolja u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
Pratite nas
Britanski „Dejli mejl“ došao je u posed elektronske pošte koja dokazuje da je sin američkog predsednika Hanter Bajden zaista mogao da učestvuje u finansiranju američke kompanije specijalizovane za istraživanje smrtonosnih patogena u Ukrajini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa. Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona.
Neke od njih je finansirao i sin predsednika SAD Hanter Bajden.

„Elektronska pošta sa Hanterovog noutbuka pokazuje da je on pomogao da se obezbede milioni dolara za finansiranje rada Metabiota, kompanije koju je angažovalo Ministarstvo odbrane, specijalizovane za istraživanje bolesti koje izazivaju pandemije i koje mogu biti iskorišćene kao biološko oružje “, navodi „Dejli mejl“.

Prema podacima britanskog dnevnika, Hanter je predstavio tu kompaniju gasnom preduzeću „Burizma“ za potrebe „naučnog projekta“ uz učešće biolaboratorija visokog nivoa biozaštite u Ukrajini.
Iako je Metabiota navodno kompanija koja se bavi medicinskim podacima, njen potpredsednik je poslao Hanteru 2014. godine pismo u kojem je opisao kako bi oni mogli da „učvrste kulturnu i ekonomsku nezavisnost Ukrajine od Rusije“, navodi list, prilažući fotografije elektronskih pisama.

„Elektronska pošta i podaci odbrambenog ugovora verifikovanog od strane Dejli mejla sugerišu da je Hanter imao važnu ulogu u tome da osigura da Metabiota može da sprovodi svoja istraživanja patogena na udaljenosti od nekoliko stotina milja od granica sa Rusijom“, navodi se u članku.

Navodi se da je Metabiota radila u Ukrajini preko kompanije Black & Veatch (B&V) koja je imala tesne veze sa vojnim obaveštajnim službama, koja je podigla u Ukrajini laboratorije gde su se analizirale smrtonosne bolesti i biološko oružje.
Hanter je sa svoje strane sa kolegama iz investicionog fonda Rosemont Seneca Technology Partners (RSTP) obezbedio finansiranje za kompanije, među kojima je Metabiota koja je dobila 500. 000 dolara.
Marija Zaharova  - Sputnik Srbija, 1920, 26.03.2022
RUSIJA
Zaharova: Tražili smo pristup biolaboratorijama, odbili su nas
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala