- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Velika ruska organizacija se seli u Beograd

© AFP 2023 / JONATHAN NACKSTRANDDvorana u Stokholmu tokom finala CS:GO turnira između Na'Vi-ja i G2
Dvorana u Stokholmu tokom finala CS:GO turnira između Na'Vi-ja i G2 - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
Pratite nas
Tim Spirit, ruska esport organizacija, objavila je da će svoj štab preseliti iz Moskve u Beograd zbog trenutne situacije u Ukrajini.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Spirit je obustavio ekspanziju svojih prostorija u Rusiji i odlučio da sve zaposlene preseli u glavni grad Srbije.
„Zbog situacije u svetu smo primorani da odustanemo od planova o proširenju infrastrukture u Moskvi i da se fokusiramo na prebacivanje timova u Beograd. Jedinstvena stvar sa esportom je oduvek bila pristupačnost. Gde god živeli, šta god radili i u šta god verovali, vrata esporta će vam uvek biti otvorena", navodi se u saopštenju.
Tim Spirit je nedavno bila jedna od nekoliko ruskih organizacija koje su pogođene sankcijama u velikom broju esporta, zbog čega im je zabranjeno da se takmiče na najvećim takmičenjima.
Sajam video-igara u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
SPORT
Ruska organizacija odgovorila na proterivanje: „Predrasude i pritisci spoljnih faktora“
„Nažalost, stvari se menjaju i jedna od njih je trenutna situacija između Rusije i Ukrajine, odakle je većina naših zaposlenih i igrača. Uzimajući u obzir sve okolnosti, među kojima su i one praktične i one etičke, odluka da se promeni mesto rada deluje kao jedina ispravna“, dodaje se.
U nedavnom saopštenju ova ekipa je burno reagovala zbog izbacivanja iz ESL kanter-strajk turnira, nakon čega je njenim igračima dozvoljeno da igraju, ali bez timskih obeležja.
„Esport nikada nije imao granice i odrednice na mapi. Mi u Timu Spirit smo izgradili blizak odnos sa našom zajednicom širom sveta i verujemo da će ona biti još snažnija. Bez obzira na to gde živite i kojim jezikom govorite, bićemo zajedno“, podvučeno je u saopštenju ruskog tima koji broji ekipe u Doti 2, CS:GO-u, LoL-u i Hartstounu.
Pavle Jopa (Yoppa) Kostić, srpski LoL igrač (preminuo 23.11.2021.) - Sputnik Srbija, 1920, 26.11.2021
SPORT
Ko je bio Pavle Jopa Kostić – mladić iz Srbije koji je trebalo da osvoji svet
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala