- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruska organizacija odgovorila na proterivanje: „Predrasude i pritisci spoljnih faktora“

© Sputnik / Evgeny BiyatovSajam video-igara u Moskvi
Sajam video-igara u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2022
Pratite nas
Ruska esport organizacija Virtus.pro oglasila se povodom izbacivanja iz jedne od najpoznatijih liga u kanter-strajku (CS:GO), rekavši da je ta odluka jasan primer „kulture ukidanja“.
Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, koji niko ne može da ugasi, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).
Esport je, kao i gotovo svaki drugi sport na svetu, uveo sankcije Rusima, a nedavno je ESL, jedan od najvećih organizatora turnira, izbacio ruske organizacije kao što su Virtus.pro i Gambit zbog trenutne situacije u Ukrajini.
Ruska organizacija se povodom toga oglasila saopštenjem koje prenosimo u celosti:
„ESL nas je 2. marta obavestio da su Virtus.pro i Gambit odstranjeni iz 15. sezone ESL Pro lige. Nedugo nakon toga ESL je od nas zatražio pravne i finansijske informacije o zemlji u kojoj smo registrovani, vlasništvu i partnerima i tome da li su naši saradnici trenutno pod sankcijama. Odgovorili smo im opširno i predali im sva potrebna dokumenta.
Njihov upit je bio čista formalnost i naši odgovori nisu imali nikakav uticaj. ESL je javno objavio da je razlog naše diskvalifikacije navodna povezanost sa vladom i kompanijama koje su trenutno pod sankcijama. Međutim, u privatnim razgovorima je rečeno nešto drugačije: Iako nismo povezani sa vladom, u javnosti se stiče utisak da jesmo.
Ne možemo da tolerišemo ovakvo ponašanje. Nema racionalnih razloga da budemo suspendovani sa turnira, osim predrasuda i pritiska spoljnih faktora. To se desilo na turniru u Dubaiju i nastavlja da se dešava.
ESL nam je ponudio da naši igrači igraju pod neutralnom zastavom, drugim imenom i bez timskih dresova. ESL je odbio da razgovara sa menadžmentom ekipe odlučivši da se obrati direktno igračima.
Trenutno prolazimo kroz jasan primer 'kulture ukidanja', ali, u ovom slučaju, ne postoje ni ultimatumi koji bi nas naterali da donesemo nekakve odluke. Zbog toga nećemo da na agresiju odgovorimo agresijom time što bismo našim igračima zabranili da igraju na ovom turniru. Oni su posvetili mnogo vremena kako bi postali profesionalci i, za razliku od nekih organizatora turnira, mi nismo spremni da poništimo tuđi trud. Naši igrači će uvek biti 'Medvedi'. Ako budu želeli da igraju na ovom turniru mi ćemo podržati njihovu odluku“.
Miljanov korner, gosti emisije - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
Podkast
Sankcije sportistima su apsurdne | Miljanov korner
Arena za e-sportove u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2022
SPORT
Zabrana za Ruse i u esportu
Ruski hokejaši proslavljaju zlato na ZOI u Pjongčangu - Sputnik Srbija, 1920, 04.03.2022
SPORT
„Sport nije bio pod sankcijama ni u Hladnom ratu“
Roman Abramovič: Iako gubi milijarde dolara zbog kirze izazvane virusom korona, i dalje ostaje plemenitog srca. - Sputnik Srbija, 1920, 03.03.2022
SPORT
Imperija moćnog Rusa kojoj je Britanija posle dve decenije stala na put
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala