- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Novi presek stanja: Raketama „Kalibar“ uništeno najveće skladište goriva kod Kijeva

© Pres-služba Ministarstva odbrane RF / Uđi u bazu fotografijaRafalno lansiranje krstarećih raketa "Kalibar" sa podmornice Rostov na Donu u Sredozemnom moru
Rafalno lansiranje krstarećih raketa Kalibar sa podmornice Rostov na Donu u Sredozemnom moru  - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
Pratite nas
Oružane snage Rusije pomoću krstarećih raketa „Kalibar“ uništile su jedno od najvećih skladišta nafte kod Kijeva, odakle je snabdevana ukrajinska vojska, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Uveče 24. marta visoko preciznim krstarećim raketama morskog baziranja 'Kalibar' izvršen je napad na bazu goriva u naseljenom mestu Kalinovka kod Kijeva. Uništena je najveća baza goriva koja je preostala ukrajinskim Oružanim snagama odakle su snabdevane vojne jedinice u centralnom delu zemlje“, rekao je Konašenkov.
Avioni i helikopteri Rusije za noć su uništili 51 vojni objekat u Ukrajini, dodao je general.
Među uništenim objektima su dva komandna mesta, tri višecevna bacača raketa, dva protivavionska raketna sistema „Buk M-1“ i jedan radar za osvetljivanje i navođenje S-300 u Dnjepropetrovskoj oblasti, tri artiljerijska oruža D-30, dva skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i municije, kao i 26 mesta sa vojnom tehnikom.
U toku proteklog dana ruske snage PVO uništile su još četiri ukrajinske bespilotne letelice iznad naseljenih mesta Boromlja, Borščeva, Olešnja i Usoki.
Prema rečima Konašenkova, grupa trupa Oružanih snaga Rusije za noć je napredovala još četiri kilometra i zauzela naseljena mesta Batmanka, Mihajlovka, Krasni Partizan, Stavki i Troicko.
„Trenutno je u toku ofanziva na jedinice 25. vazdušno-desantne brigade ukrajinskih Oružanih snaga“, rekao je general.
Oružane snage Rusije od početka specijalne vojne operacije uništile su 261 letelicu, 204 protivavionska raketna sistema, 1.587 tenkova i drugih oklopnih vozila, 163 raketna bacača, 636 oruđa poljske artiljerije i minobacača, kao i 1.397 specijalnih vojnih vozila.
Lansiranje rakete Kalibar iz podmornice - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
RUSIJA
Novi udar ruskih raketa na Centar za obuku stranih plaćenika u Ukrajini
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
RUSIJA
Medvedev za Sputnjik: Operacija se odvija po planu, Ukrajina treba da postane normalan sused Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala