- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Novi udar ruskih raketa na Centar za obuku stranih plaćenika u Ukrajini

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaLansiranje rakete Kalibar iz podmornice
Lansiranje rakete Kalibar iz podmornice - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2022
Pratite nas
Visokopreciznim krstarećim raketama izveden je napad na Centar za obuku stranih plaćenika i ukrajinskih nacionalista u Rovenskoj oblasti Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA SVE ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana
Kako je saopštio portparol Ministarstva odbrane general-major Rusije Igor Konašenkov, u napadu na poligon Nova Ljubomirka u Rovenskoj oblasti ubijeno je više od 80 plaćenika i nacionalista.
Ruski general je naveo da su ruski helikopteri Ka-52 i Mi-28N uništili 15 jedinica oklopne tehnike. Pored toga, krstarećim raketama vazdušnog baziranja uništena su i skladišta municije i štab mehanizovane brigade u području sela Selec.
Tokom noći, ruska avijacija je pogodila ukupno 44 vojnih objekata u Ukrajini.
"Među njima su četiri komandna centra, dva reaktivna višecevna bacača raketa u području Nalivajkovka i Zoločeva, šest protivvazdušnih raketnih kompleksa Buk M-1, tri artiljerijska sistema Msta-B u području Višgoroda, četiri skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i municije, kao i 23 mesta gde je bila grupisana borbena tehnika", rekao je Konašenkov.
Po njegovim rečima, od početka specijalne operacije uništeno je 216 dronova, 180 protivvazdušnih raketnih sistema, 1.506 tenkova i druge oklopne tehnike, 152 višecevna raketna bacača, 592 artiljerijska oruđa i minobacača, 1.284 jedinice specijalne automobilske tehnike.
Posledice sukoba u Luganskoj Narodnoj Republici - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
RUSIJA
UŽIVO Ukrajinska vojska gađa DNR i LNR, laži zapadnih medija o „logorima“ u Marijupolju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala