- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italijanska tragedija – od krova Evrope do ambisa: „Uništeni smo, ostaće praznina“

© AP Photo / Antonio CalanniItalija
Italija  - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
Pratite nas
Fudbalska Italija zavijena je u crno zbog tragedije koja je zadesila aktuelne prvake Evrope jer su na svom terenu poraženi u polufinalu baraža od autsajdera – Severne Makedonije 0:1.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Drugi put zaredom „azuri“ neće biti akteri najveće svetske smotre i jasno je da su svi razočarani. Počev od selektora Roberta Mančinija, preko igrača do navijača koji su zanemeli zbog dešavanja na Renco Barberi.
Imala je Italija sve u svojim rukama. Posed lopte 62 odsto, impresivna 32 udarca, 16 kornera, ali uzalud sve to kada se ne postigne gol.
Jer, fudbal se igra zbog golova, a jedini na Siciliji postigli su Makedonci i to preko „projektila“ koji je u 92. minutu lansirao Aleksandar Trajkovski „raspršivši“ nade domaćih da će zaigrati u velikom finalu baraža za Portugalijom koja je eliminisala Tursku rezultatom 3:1.
Za nepunih godinu dana Italija je doživela da postane prvak Evrope i da se ne plasira na Svetsko prvenstvo koje će od novembra do decembra biti održano u Kataru.
Kakva surovost modernog fudbala!
Evropsko prvenstvo bila je najsrećnija stvar u mom životu, a ovaj poraz od Severne Makedonije najveće razočaranje. Ne mogu da verujem, nije ni trebalo da igramo baraž. Dogodile su se neke neverovatne stvari pa da ne odemo direktno u Katar. Na sve to još ovakav gol u 92. minutu. Nemam reči da opišem kolik osam razočaran, nemama šta da kažem“, u šoku je bio Roberto Mančini.
Kada se dogodi takav šok, jasno je da sve zanima kakva je sudbina iskusnog stratega koji zvezde poput Donarume, Veratija, Imobilea nije uspeo da odvede na Mundijal.
„Moja budućnost? Trenutno osećam preveliko razočarenje zbog svega da bih mogao da pričam na tu temu. Ono u šta sam siguran, jeste da ekipa ima budućnost“, kratko je poručio nekadašnji as Lacija.
Italije neće biti u Kataru, nije je bilo ni u Rusiji 2018. godine što je prosto nezamislivo, s obzirom na jačinu lige, kvalitet igrača. Osam godina traje agonija...
Poslednju utakmicu na Mundijalu „azuri“ su odigrali davnog 15. juna 2014. godine i to u grupnoj fazi protiv Engleske. Bilo je to pre 2.840 dana.
Poslednje odmeravanje snaga u nokaut fazi SP imali su davne i predavne 2006 .godine u Nemačkoj protiv Francuske.
Italija će sada morati da čeka Mundijal 2026. godine što je ravno katastrofi. Kapiten Đorđo Kjelini bio je na terenu kada ekipa nije uspela da se plasira na Mundijal u Rusiji, tešio je tada Bufona, a sada je identična scena viđena sa Bufonovim naslednikom Đanluiđijem Donarumom.
Kjelini je bio komandant odbrane uz Bonučija na Evropskom prvenstvu, a po svemu sudeći tragedija u Palermu okončaće njegovu sjajnu karijeru kada su u pitanju velika takmičenja.
„Teško je objasniti ovo što se dogodilo. Veliko razočarenje jer smo odigrali dobru utakmicu ali nismo uspeli da postignemo gol. Od septembra do danas pravili smo greške i platili smo za njih. Uništeni smo i slomljeni, ostaće velika praznina u nama. Imamo veliki broj talentovanih fudbalera i pokušaćemo da osvojimo naredno Evropsko prvenstvo, kao i da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo 2026. godine. Moramo da krenemo ispočetka“, konstatovao je 37-godišnji defanzivac Juventusa.
Hrabri Makedonci će na megdan Portugaliji 29. marta, dok će Italijani, kao aktuelni prvaci Evrope, i predstojeće Svetsko prvenstvo gledati kraj malih ekrana.
Makedonija slavlje - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
SPORT
Makedoniju obasjalo sunce posle čuda na Siciliji: „Dajte Portugaliju, idemo na Mundijal“
Fudbaleri Srbije slave gol protiv Mađarske na prijateljskoj utakmici - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
SPORT
Srbiji ne može niko ništa – pala je i Mađarska! /video/
Geret Bejl na utakmici Vels – Austrija - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
SPORT
Golčina Bejla iz slobodnog udarca /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala