- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

I britanski ministar unutrašnjih poslova meta ruskih prankera /video/

© AFP 2023 / JUSTIN TALLIS Kišobran u bojama britanske zastave ispred Big Bena
Kišobran u bojama britanske zastave ispred Big Bena - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Velike Britanije Priti Patel bila je meta ruskih prankera Vovana i Leksusa, koji su je pozvali predstavljajući se kao premijer Ukrajine Denis Šmigalj.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Snimak je objavljen na zvaničnom Jutjub kanalu Vovana.
Tokom razgovora ministarka je govorila o spremnosti Engleske da prihvati neonaciste iz Ukrajine kao izbeglice, kao i da nastavi da radi na tome da se Rusija isključi iz Interpola.
Vovan u ulozi Šmigalja u jednom momentu kaže da je šteta što Interpol nije prihvatio britanski zahtev i isključio Rusiju. "Šta mislite, da li još postoji šansa da na njih izvršimo pritisak ili možda SAD mogu da izvrše pritisak ili druge zemlje?“
Patel je na to odgovorila:
„To nije bila konačna odluka već reakcija Interpola koja se ticala privremenih mera, ali one su slabe i neznačajne. Smatram da je Interpol morao da u potpunosti odstrani Rusiju jer se Rusi ponašaju kao varvari. Oni pokušavaju da iskoriste Interpol ne za ono za šta je predviđen. Spremni smo da razgovaramo sa kolegama iz Alijanse i posebno sa Amerikancima. U Interpolu postoje i drugi članovi koji ne pripadaju EU, kao što je Kenija, koja može da pruži veliku podršku. Pored toga, trebalo bi da razgovaramo i sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima“.
Morate da shvatite, mi smo sa vama i da ćemo vas podržati efikasno, rekla je ona.
Pranker je naveo da smatra da bi mogli da naprave sistem od nekoliko zemalja koje bi radile samo na zahteve iz Ukrajine i na njihovoj meti bi pre svega bili prijatelji Putina.
Ona se saglasila sa tim modelom, jer se tiče, kako kaže, nezavisnosti i suvereniteta države protiv koje se bore prijatelji Putina i varvari i to okarakterisala kao veliku agresiju koja se sprovodi nad Ukrajinom.

Na pitanje koliko izbeglica može da primi Velika Britanija, Patel je odgovorila da je trenutno dato više od 4.000 viza za Ukrajince, kao i da Velika Britanija nema ograničenja i da će uprostiti proceduru prijema.

Na Vovanovo pitanje šta misli o predaji imovine ruskih oligarha Ukrajincima, Patel je odgovorila da je Zakon o sankcijama ušao u proceduru koja predviđa izvesne promene koje će između ostalog omogućiti da oligarsi budu lišeni imovine.
Pranker je zatražio da nedavno oduzetu kuću oligarha Deripaske daju na korišćenje predsedniku Zelenskom dok bude boravio u Velikoj Britaniji. Patel nije direktno odgovorila, ali je naglasila da su ruski oligarsi živeli u Londonu i nisu ni u čemu oskudevali i da Velika Britanija to želi da promeni.
„Naravno, ne bi trebalo da primate Ruse sada, čak ni studente, jer oni mogu da budu agenti KGB-a i FSB-a i njih je potrebno detaljno proveravati“, rekao je navodni Šmigalj.
Patel odgovara:
„U pravu ste, naša služba bezbednosti sprovodi detaljnu proveru i kao što znate pojačali smo kontrolu u velikoj meri“.

Pranker se zahvalio na razgovoru i rekao da će preneti sve informacije predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom. I zamolio Patel da izgovori „Slava Ukrajini“, objasnivši joj da će im time podići moral. Patel mu je ispunila želju.

Na kraju je uslišila još jednu molbu prankera i zahvalila se „velikim herojima“ Ukrajine Vovanu i Leksusu „za borbu za nezavisnost Ukrajine“.
Ranije su ruski prankeri Aleksej Stoljarov (Leksus) i Vladimir Kuznjecov (Vovan) objavili deo razgovora sa ministrom odbrane Velike Britanije Benom Volasom.
Ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
RUSIJA
Da li bi podržao ukrajinski nuklearni program: Britanski ministar odbrane meta ruskih prankera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala