- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Da li bi podržao ukrajinski nuklearni program: Britanski ministar odbrane meta ruskih prankera

© Foto : Jovo Mamula/Sputnjiku ustupilo Ministarstvo odbraneMinistar odbrane Velike Britanije Ben Volas
Ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2022
Pratite nas
Ruski prankeri Aleksej Stoljarov (Leksus) i Vladimir Kuznjecov (Vovan) objavili su deo razgovora sa novom žrtvom – ovog puta su pozvali ministra odbrane Velike Britanije Bena Volasa, a jedan od prankera se predstavio kao ukrajinski premijer Denis Šmigalj. Snimak je objavljen na zvaničnom Jutjub kanalu Vovana.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
OBAVEŠTENJE ZA ČITAOCE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu, a sve video sadržaje na platformi „Odisi“ (odysee.com).

Pranker je u razgovoru sa britanskim ministrom istakao da ukrajinska strana traži joj ne isporučuju prenosne protivtenkovske navođene rakete „NLAV“, jer su „često otkazivale“.
„To nam je predstavljalo problem“, kaže pranker koji se predstavio kao ukrajinski premijer.
Međutim, britanski ministar je iznenađen tom informacijom.

„Kod nas je bilo sve u redu. Imam sve informacije o tim raketama. Poslali smo vam više od 4.000 komada i druge su na putu… Naš arsenal je već pri kraju, ali svaki dan razgovaram sa ministrom odbrane Ukrajine Aleksejem Reznjikovom ili mu pišem poruke“, rekao je Volas.

Lažni Šmigalj je takođe pitao da li je London spreman da podrži nuklearni program Ukrajine.
„Želeli bismo da nastavimo nuklearni program u cilju zaštite od Rusije. To nije jednostavno pitanje, ali mi ozbiljno razmišljamo o tome“, rekao je pranker britanskom ministru. Volas je konstatovao da se „to Rusiji nikako ne bi dopalo“.
„To je tačno, mi to shvatamo. Ali bilo bi dobro ako biste mogli da nam pomognete po tom pitanju. Nama je to veoma važno“, nastavio je pranker.

„Gospodine premijer, što se tiče takvih važnih pitanja, mislim da ja moram da razgovaram o tome sa našim premijerom. Princip je u tome da ćemo podržavati Ukrajinu kao prijatelja u bilo kom izboru koji napravite“, rekao je britanski ministar odbrane.

Prankeri su obećali da će narednih dana objaviti ceo razgovor sa Volasom.
Ranije je ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas saopštio da ga je kontaktirao neko ko se predstavio kao ukrajinski premijer. Prema pisanju britanskih medija, poziv u video formatu trajao je oko 10 minuta. Kako je Volas saopštio, prekinuo je razgovor kada je posumnjao da nešto nije u redu.
Pogled na Stokholm, prestonicu Švedske - Sputnik Srbija, 1920, 07.08.2021
Mediji: Švedska ministarka otkrila ruskim prankerima državnu tajnu
Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Ruski prankeri ponovo u akciji: Zelenski na „optuženičkoj klupi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala