Ruski prankeri ponovo u akciji: Zelenski na „optuženičkoj klupi“

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Uđi u bazu fotografijaVladimir Zelenski
Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Pratite nas
Vladimir Kuznjecov i Aleksej Stoljarov, poznati kao ruski prankeri Vovan i Leksus, ovog puta su nasamarili Vladimira Zelenskog. Ukrajinskog predsednika je navodno pozvao gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko i saopštio mu da „podnosi ostavku“, jer ga Zelenski „javno ponižava“.
„Kličko“ je tokom razgovora saopštio Zelenskog da želi da napiše izjavu o svojoj ostavci sa mesta gradonačelnika prestonice. Snimak telefonskog razgovora objavljen je na Jutjubu.
„Odluku sam doneo sada i želim da me razumete. Ne mogu više da trpim Vaš pritisak. Javno me ponižavate na sve moguće načine“, rekao je navodno Kličko.
Zelenski je na to odgovorio da je odluka na njemu.
„Za mene je novost da Vas javno ponižavam. Vitalij Vladimiroviču, ukoliko se ne protivite, možemo sutra da razgovaramo telefonom“, rekao je lider Ukrajine, skretajući pažnju da ga je sagovornik pozvao iza ponoći.
Na to mu je Kličko rekao da će se, umesto telefonskog razgovora, sastati uživo, što je Zelenski prihvatio.
Podsetimo, Zelenski je u četvrtak na konferenciji za štampu o rezultatima dvogodišnjeg upravljanja državom izjavio da se pretresi osoba bliskih sa gradonačelnikom Kijeva Vitalijem Kličkom vrše zbog krađa iz državnog budžeta. Prema rečima lidera Ukrajine, Kličko neprestano traži sastanke, piše mu i dolazi u kancelariju iako on ne prihvata da se sastane s njim.
Sa svoje strane, Kličko je te večeri na svom Telegram-kanalu napisao da je iznenađen optužbama. Kako je rekao, tokom pretresa „traže dokumente o finansijskim prekršajima koje smo sami otkrili i sami predali policiji“. Što se tiče izjave Zelenskog da gradonačelnik Kijeva traži sastanak, Kličko je implicirao da se radi o grešci i da ga je predsednik verovatno pomešao sa nekim.
Aleksej Stoljarov, poznatiji kao Leksus, tokom boravka u Beogradu otrkio je za Sputnjik kako šala može da promeni tok svetske politike, ko je od državnika najviše naseo na lažne telefonske razgovore ali i kako Putin reaguje na ovu vrstu humora:
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala