- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarski ekspert: Teško će biti realizovana ideja o plaćanju ruskog gasa u rubljama

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda "Severni tok 2" u Nemačkoj
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
Pratite nas
Plaćanje ruskog gasa u rubljama izgleda kao teško ostvarljiva ideja, smatra poslanik Bugarske socijalističke partije, bivši zamenik parlamentarne komisije za energetiku Tasko Ermenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema rečima eksperta, izjava bugarskog ministra energetike Aleksandra Nikolova o tome da u Bugarskoj postoji kontra agent koji može da sprovede operaciju u rubljama je nejasna.
Kako je naveo Ermenkov, pitanje se sastoji u tome po kom će kursu Bugarska kupovati rublje i gde će ih nabaviti u takvo obimu imajući u vidu to što država svake godine kupuje tri milijarde kubnih metara gasa.

„Potrebno je razmisliti o tome zašto se to radi da se uvodi rublja kao sredstvo plaćanja. Nije li to pokušaj Rusije da u nekoj formi utvrdi rublju kao jedinicu plaćanja, a ne samo kao nacionalnu valutu, u skladu sa tim da sa nekim azijskim državama ona trguje u nacionalnim valutama – u juanima i rubljama. Pored toga, nije li to jedna od varijanti da se rublja pretvori u rezervnu valutu u dalekoj budućnosti“, izjavio je ekspert za Bugarsku slobodnu televiziju.

Što se tiče alternativa ruskom gasu, u Bugarskoj kao i u Nemačkoj, smatraju da alternative nema, izjavio je Ermenkov. Količine tečnog gasa, koje se mogu isporučivati u evropske zemlje su ograničene i ne mogu da zadovolje potrebe njihovih stanovnika.
Podsetimo, ranije je bugarska ministarka ekonomije Kornelija Ninova izjavila da trenutno Bugarska nema alternativu za ugovor sa „Gaspromom“.
Sofija - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2022
REGION
Sofija: Odustajanje od ruskog gasa će uništiti našu privredu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala