- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Advokatu Goranu Petronijeviću zabranjen ulazak u BiH

© Sputnik / Lola Đorđević Advokat Goran Petronijević
Advokat Goran Petronijević - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
Pratite nas
Advokatu iz Beograda Goranu Petronijeviću u petak nije dozvoljen ulazak u BiH, jer, kako je navedeno u rešenju, predstavlja pretnju po bezbednost, javni poredak, red i mir i javno zdravlje u BiH ili po međunarodne odnose BiH.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Rešenje je potpisao pripadnik Granične policije BiH Midhat Hasanović po ovlašćenju komandira Eldina Smailagića, javila je Srna, preneo je RTRS.
Petronijević je izjavio Srni da mu je, zabranom ulaska u BiH na graničnom prelazu Karakaj, stavljena „žuta traka“, dodajući da pretpostavlja da se to desilo zbog njegove podrške radu Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine.
Kako je naveo, sa sinom i dvojicom prijatelja krenuo je na Jahorinu kada je vraćen sa prelaza Karakaj.
„Kažu da sam nepoželjna osoba, persona non grata“, kazao je Petronijević.
On je naveo da je dobio neko rešenje, koje je odbio da potpiše, a u kojem piše da je „opasnost za javni poredak, za bezbednost države BiH, zdravlje, međunarodne odnose...“.
„Ovo je klasičan problem gušenja slobode reči, misli, slobode svega. Ovo im je jedini način na koji, očigledno, pokušavaju da taj njihov narativ, posebno o Srebrenici, i te laži koje su upakovali u tu priču o Srebrenici, ostanu i opstanu“, rekao je Petronijević.
Petronijević je kazao da se dodao da se „genocid“ ne brani na ovaj način, nego dokazima i na sudu.
„Znam zbog čega se ovo desilo. Konkretno zbog mog učešća u radu i promociji komisije o Srebrenici Gideona Grajfa i ostalih. Nastaviću to da radim. Bio sam sa Stivenom Mejerom, Gideonom Grajfom, gde god su me pozvali, ja sam otišao. Tu nije ništa sporno“, rekao je Petronijević.
Kako je istakao, Grajf i Mejer su radili kvalitetno svoj posao.
„I ne postoji niko ko će da mi izbije iz glave moje znanje međunarodnog krivičnog prava. A to što se tamo dogodilo nije i ne može da bude genocid“, zaključio je Petronijević.
Podsetimo, ulazak u BiH ranije je zabranjen profesoru Milošu Koviću i bivšem komandantu Žandarmerije Srbije Bratislavu Dikiću.
Bivši šef Žandarmerije Bratislav Bata Dikić-arhivski snimak od 23. juna 2011.  - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
REGION
Generalu Dikiću zabranjen ulaz u BiH
Miloš Ković - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2022
REGION
„Sarajevo je izgubilo samokontrolu“: Milošu Koviću zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu
Prof.dr. Miloš Ković - Sputnik Srbija, 1920, 14.03.2022
REGION
Kada NATO maršira u BiH: Lista za „odstrel“ ne završava sa Kovićem – uvod u dramatična dešavanja
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala